Va continua să ningă în Capitală. Stratul de zăpadă va ajunge la 17 centimetri. Restricţii şi trafic îngreunat pe mai multe drumuri din ţară

Sâmbătă va continua să ningă în Capitală, iar până după-amiază stratul de zăpadă va ajunge la 17 centimetri, se arată în prognoza specială pentru Bucureşti, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

1791 afișări
Imaginea articolului Va continua să ningă în Capitală. Stratul de zăpadă va ajunge la 17 centimetri. Restricţii şi trafic îngreunat pe mai multe drumuri din ţară

Va continua să ningă în Capitală. Stratul de zăpadă va ajunge la 17 centimetri

UPDATE 60 de intervenţii ale ISU în Capitală, din cauza condiţiilor meteo. 54 de maşini, avariate

Pompierii ISU Bucureşti-Ilfov au avut, sâmbătă dimineaţa, 60 de intervenţii în Bucureşti, ca urmare a fenomenelor meteorologice.
Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, ca urmare a fenomenelor meteo, sâmbătă, între orele 6.00-11.00, pompierii au avut 60 de intervenţii.

Au fost îndepărtaţi 59 de copaci, două garduri şi un stâlp de iluminat.

În urma fenomenelor meteo, au fost avariate 54 de autoturisme.

Meteorologii susţin că până la ora 17.00 va continua să ningă slab în Capitală, astfel că grosimea stratului de zăpadă va fi de 15...17 cm.

Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade.

UPDATE Manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia, suspendate din cauza vântului

UPDATE Restricţii impuse pe mai multe sectoare de cale ferată din cauza viscolului şi ninsorii

CFR SA anunţă că, sâmbătă dimineaţa, circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale Iaşi, Galaţi, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi Braşov, din cauza vântului puternic, ninsorii, viscolului şi temperaturilor scăzute.

Pe raza SRCF Iaşi, din cauza ninsorii şi a viscolului, pe distanţa Leşu Ilvei – Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei – Coşna se circulă cu restricţie de viteză de 50 km/h.

Pe raza SRCF Craiova, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), pe distanţa Drăgăneşti – Fărcaşele (ambele fire de circulaţie) se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h.

Pe raza SRCF Braşov, pe distanţa Dârste – Timişul de Sus – Predeal, pe firul II este întreruptă tensiunea în linia de contact. Se intrevine pentru remediere cu drezina pantograf, circulaţia trenurilor realizându-se pe fir I, cu repercursiuni minime.

Personalul CFR SA intervine în zonele unde se înregistrează probleme şi menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor, anunţă compania.

UPDATE Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor, a anunţat sâmbătă dimineaţa Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

Potrivit companiei, aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă şi nicio cursă nu este anulată din motive meteo.

„Unele zboruri pot înregistra întârzieri generate de necesitatea degivrării aeronavei, care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor”, susţin reprezentanţii CNAB.

Pistele, platformele şi căile de rulare a aeronavelor sunt deschise şi operaţionale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene. Companioa anunţă că intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii bune de operare.

UPDATE Traficul este îngreunat, sâmbătă dimineaţa, pe mai multe drumuri judeţe din Ilfov. A nins, iar temperatura scăzută a dus la formarea poleiului, a anunţat Consiliul Judeţean Ilfov

Potrivit instituţiei, se intervine sâmbătă dimineaţa pe drumurile judeţene din Ilfov cu utilaje şi materiale antiderapant.

„Potrivit datelor de ultimă oră transmise din teren, traficul este îngreunat pe DJ101B Ghermăneşti, pe DJ101C Gruiu, DJ401 Berceni, DJ101B Nuci, DJ401 Măgurele. A nins, iar temperatura scăzută a dus la formarea poleiului pe carosabil”, a anunţat CJ Ilfov.

Conform aceleiaşi surse, echipajele sunt în teren încă din cursul nopţii, iar situaţia va fi monitorizată în continuare, având în vedere prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

„Vă sfătuim să nu plecaţi la drum dacă nu aveţi autoturismele echipate corespunzător, să păstraţi distanţa în trafic şi să fiţi vigilenţi”, le recomandă şoferilor CJ Ilfov.

Ştirea iniţială

Conform meteorologilor, sâmbătă dimineaţa, la ora 8.00 stratul de zăpadă era cuprins între 10 şi 15 cm, în Capitală.

Va continua să ningă slab, astfel că până la ora 17.00 grosimea stratului de zăpadă va fi de 15...17 cm.

Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici