Vremea se menţine caldă până la finalul lunii septembrie şi se va răcori după 1 octombrie

Vremea se menţine caldă pentru luna septembrie şi se va răcori după 1 octombrie, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de ANM.

261 afișări
Imaginea articolului Vremea se menţine caldă până la finalul lunii septembrie şi se va răcori după 1 octombrie

Banat

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25-28 de grade (cu 4-7 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) şi minime de 10-15 grade. Din data de 1 octombrie este estimată o răcorire a vremii, vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (20-21 de grade ziua şi 8-11 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna cu intervale mai calde.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, în special în prima parte a intervalului de referinţă când ploile aproape vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie, estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Crişana

În prima parte a intervalului de prognoză vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25-28 de grade (cu 4-8 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) şi minime de 9-15 grade. Din data de 1 octombrie se estimează o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (19-21 de grade ziua şi 8-11 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna însă cu intervale mai calde.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, cu precădere în prima săptămână, când ploile aproape vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie, estimările indicând posibilitatea ca în unele zile local să plouă în general slab.

Transilvania

Până în data de 1 octombrie vremea se va menţine mult mai caldă decât normal în această perioadă a anului, cu precădere în primele zile, când abaterile faţă de mediile multianuale vor fi semnificative (de până la 6-8 grade); mediat regional, temperaturile maxime vor fi de 23-27 de grade, iar cele minime de 8-13 grade, cu valori mai mici, apropiate de normele perioadei, în unele nopţi în depresiunile din estul regiunii. Ulterior, este estimată o răcorire a vremii, astfel că pot fi perioade cu temperaturi în jurul celor climatologic specifice (18-21 de grade ziua şi 5-9 grade noaptea, mediat regional), însă cu probabilitate mare valorile termice vor fi în general uşor peste norme.

În prima săptămână deficitul pluviometric va fi semnificativ (nu vor fi condiţii de ploaie); după data de 1 octombrie estimările indică posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Maramureş

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 24-27 de grade (cu 6-8 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) şi minime de 9-12 grade. Din data de 1 octombrie se estimează o răcorire a vremii, vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (18-19 grade ziua şi 6-8 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna cu intervale mai calde.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în prima săptămână când ploile aproape vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Moldova

În prima parte a intervalului de prognoză vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25-27 de grade (cu 6-8 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) şi minime de 10-15 grade. Din data de 1 octombrie este estimată o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (18-21 de grade ziua şi 7-11 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna totuşi cu intervale mai calde.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, cu precădere în prima săptămână, când ploile vor lipsi; după data de 1 octombrie estimările indică o creştere a probabilitaţii ca în unele zile să plouă local.

Dobrogea

În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice diurne se vor menţine mai ridicate decât cele climatologic specifice (cu 3-5 grade peste norme pe litoral şi cu până la 7 grade în vestul regiunii), astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 24-27 grade. Pentru primele zile ale lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii ce va determina maxime diurne de 20-24 de grade, urmând ca ulterior temperaturile să mai crească uşor. În privinţa regimului termic nocturn, la începutul perioadei se vor înregistra valori de 18-20 de grade în zona costieră şi 14-17 grade în restul regiunii, urmând ca după 1 octombrie minimele să fie mult mai modeste (11-14 grade grade, mediat regional).

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, cu precădere în prima săptămână când ploile vor lipsi; după data de 1 octombrie, dar îndeosebi spre finalul intervalului de prognoză, vor fi perioade în care vor fi posibile ploi locale, în general slabe.

Muntenia

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25-28 de grade (cu 5-7 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice), iar minimele de 11-15 grade. La începutul lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile valori termice mai apropiate de cele normale (20-23 grade ziua şi 8-12 grade noaptea, mediat regional), apoi temperaturile, cu precădere cele diurne, vor fi din nou în creştere uşoară.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în special în prima parte a intervalului de referinţă când ploile vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Oltenia

În prima parte a intervalului vremea se va menţine mult mai caldă decât normal la finalul lunii septembrie, cu abateri de 5-6 grade faţă de mediile multianuale; mediat regional, temperaturile maxime vor fi de 25-28 de grade, iar cele minime de 10-15 grade. Ulterior, este estimată o răcorire a vremii, astfel că în perioda 2-3 octombrie temperaturile vor fi mai apropiate de cele climatologic specifice (în medie 20-23 de grade ziua şi 7-11 grade noaptea), apoi temperaturile, cu precădere cele diurne, vor fi din nou în creştere uşoară.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în special în prima săptămână când ploile aproape vor lipsi, ulterior, după data de 2 octombrie estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

La munte

În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice, mai ales cele diurne, se vor menţine mult mai ridicate decât cele climatologic specifice, îndeosebi la altitudini de sub 1400 m, iar pe crestele cele mai înalte, dar şi în depresiuni temperaturile nocturne vor fi mai apropiate de normele datei. Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi de 12-20 de grade, iar minimele de 5-10 grade. O vreme mai răcoroasă, cu valori spre cele obişnuite în această perioadă din an, este estimată pentru primele zile de octombrie.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în prima săptămână când ploile aproape vor lipsi; după data de 1octombrie estimările prognostice indică pentru unele zile o probabilitate mai ridicată pentru ploi locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici