A doua dezbatere electorală Ponta - Iohannis: Atacuri pe temele plagiatului şi incompatibilităţii

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au avut, miercuri, la B1, un schimb de replici pe temele plagiatului şi incompatibilităţii, Iohannis afirmând că oricine a plagiat trebuie să plece din politică, iar premierul arătând că are o decizie ICCJ, ceea ce liderul ACL nu are în privinţa incompatibilităţii.

1067 afișări
Imaginea articolului A doua dezbatere electorală Ponta - Iohannis: Atacuri pe temele plagiatului şi incompatibilităţii

A doua dezbatere electorală Ponta - Iohannis: Atacuri pe temele plagiatului şi incompatibilităţii (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Iohannis a declarat că nu este bine ca preşedintele României să fie Victor Ponta, menţionând că este greşit şi periculos pentru România să lase toată puterea în mâna unu singur partid, care are foarte mari pobleme, care are foarte mulţi membri marcanţi care au probleme grave cu justiţia. "Este foarte periculos pentru România să regresăm şi să punem în pericol democraţia", a spus liderul PNL.

Iohannis s-a referit şi la episodul acuzaţiilor de plagiat în cazul lui Victor Ponta: "Este greşit să fie domnul Ponta preşedintele României pentru că a minţit şi speriat pensionarii că le tai pensiile, şi, în calitatea mea de profesor, cred că este o mare problemă dacă un copil plagiază. Dacă cineva care îşi scrie lucrarea de doctorat coapiază, este o problemă proporţional mai mare şi se nunmeşte «plagiat». Oriunde în lume, cinva care este prins că a plagiat, dintre politicieni, este obligat prin clasa politică să se retragă din politică. La noi, unul dintre aceştia doreşte să fie preşedintele României", a spus candidatul ACL.

Ponta a replicat, precizând că era pregătit pentru atacurile lui Klaus Iohannis, pentru că marţi seară a pierdut la Realitatea TV şi acum vine să atace la persoană. "Despre plagiat vreau să vă spun un lucru. M-am dus la ICCJ, care mi-a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Dumneavoastră aţi fugit de ICCJ, că, pentru a vă judeca, apropo de ANI. Eu nu aş fi candidat în locul dumneavoastră. E o diferenţă fundamentală între noi", a spus Ponta.

Premierul a mai spus că Iohannis va aduce România înapoi în 2010, pentru că are în echipă acei oameni care au tăiat pensiile: Predoiu, Blaga, Anastase.

"Mai cred că vrea să dea puterea celor care au avut-o în 2010 şi 2011. A şi spus deja că îl vrea pe Predoiu prim-ministru", a spus Ponta, precizând că fostul lider PNL Călin Popescu Tăriceanu i-a dat lui Iohannis 50 de milioane de euro, pentru Sibiu.'

"Domnul Iohannis semană foarte mult, fiind înconjurat de oamenii lui Băsescu, cu domnul Băsescu, pentru că este împotriva la orice", a mai declarat Ponta, precizând că reducerea contribuţiilor de asigurări sociale este un proiect liberal, care a fost aprobat în Parlament şi Guvern. "Dumneavoastră v-aţi opus", a adăugat Ponta.

"Avem un singur preşedinte care a fost preşedinte şi primar, Traian Băsescu şi un singur prim-ministru, Emil Boc. Eu personal cred despre ei că au fost un preşedinte şi un premier foarte slabi", a mai comentat Ponta.

Iohannis a replicat: "Domnule Ponta, îl cunoaşteţi pe o persoană, Gabriel Oprea, este vicepremier la dumneavoastră. Ştiţi cum a votat în materia de tăiat pensia şi salariile", iar Ponta a spus: "Nu a votat, că a salvat pensiile militarilor".

"Împreună cu UNPR a votat pentru acele reduceri. Dacă e vorba că eu am oameni care au umblat la salarii şi pensii, în aceeaşi măsură aveţi şi dumneavoastră", i-a spus Iohannis lui Pont.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici