Achimaş: Un plan al infecţiilor nosocomiale nu se face prin explozii de petarde la televizor

Un plan de combatere al infecţiilor nosocomiale „nu se face prin măsuri pompieristice şi prin explozii de petarde la televizor”, a declarat ministrul demisionar al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, în cadrul unei conferinţe de presă.

1555 afișări
Imaginea articolului Achimaş: Un plan al infecţiilor nosocomiale nu se face prin explozii de petarde la televizor

Achimaş: Un plan al infecţiilor nosocomiale nu se face prin explozii de petarde la televizor

„Dezinfectanţii, după cum ştiţi, reprezintă o parte din problemele sistemului sanitar şi o parte a problemelor infecţiilor nosocomiale care au reprezentat, încă din decembrie, o prioritate a mandatului meu. După cum atestă şi comunicatul SRI, această problemă a fost constant pusă în evidenţă, de aici şi planul de control al infecţiilor nosocomiale pe care l-am lansat recent şi care are scopul de redare a încrederii pacienţilor. Un astfel de plan nu se face prin măsuri pompieristice, nu se face prin explozii de petarde la televizor", a declarat Patriciu Achimaş Cadariu.

La scurt timp după ce a demisionat din Guvernul Cioloş, Cadariu a mai declarat că "aşa cum o lege serioasă se redactează în doi ani, aşa cum un sistem mare cum este cel al Sănătăţii se reformează şi se schimbă în minimum două mandate, asta înseamnă 8-10 ani. Este universal cunoscut faptul că răbdarea nu există şi faptul că există o mare doză de neîncredere este perfect justificat, iar nivelul de aşteptare este foarte mare. Dar, o chestiune trainică se construieşte în timp, cu studii care să justifice o anumită atitudine”.

Patriciu Achimaş Cadariu a demisionat luni din funcţia de ministru al Sănătăţii, surse guvernamentale declarând pentru MEDIAFAX că decizia de a pleca de la minister a venit pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale.

Premierul Dacian Cioloş a convenit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii, informează Guvernul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici