Aderarea PMP la PPE, finalizată în septembrie. Cererea PNL, discutată ”pe scurt”

Preşedintele PPE, Joseph Daul, a afirmat, în Biroul Politic al partidului, că procesul de aderare a PMP la popularii europeni se va încheia în septembrie, potrivit unui comunicat emis după reuniune, conform căruia despre cererea PNL de aderare s-a discutat ”pe scurt”.

192 afișări
Imaginea articolului Aderarea PMP la PPE, finalizată în septembrie. Cererea PNL, discutată ”pe scurt”

Preşedintele PPE, Joseph Daul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biroul Politic al PPE, care s-a reunit la Bruxelles la începutul acestei săptămâni, a discutat rezultatul victorios obţinut la euroalegeri şi a trecut în revistă noile cereri de apartenenţă, se arată într-un comunicat al PPE.

Potrivit comunicatului, Biroul Politic al PPE a trecut în revistă un număr de cereri de apartenenţă, iar preşedintele PPE, Joseph Daul, a salutat, în mod particular, cererea Partidului Mişcarea Populară, din România.

"Partidul Mişcarea Populară a depus deja, din februarie 2014, o cerere completă pentru a deveni membru deplin al PPE. Procesul este în desfăşurare şi se va încheia cu ocazia reuniunii din septembrie a Biroului Politic. De asemenea, sunt încrezător că Grupul PPE din PE îi va accepta, oficial, pe cei doi noi membri aleşi în PE în cadrul întrunirii constitutive din 4 iunie 2014", a spus Daul, citat în comunicat.

Potrivit comunicatului, au fost discutate pe scurt şi alte cereri de apartenenţă la PPE, printre care cele ale NCD (Italia) şi PNL (România).

Comunicatul nu menţionează nimic altceva despre aderarea PNL la PPE.

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat marţi pentru MEDIAFAX că aderarea efectivă a liberalilor la PPE se va produce până la începutul lunii iulie, precizând că a fost transmisă documentaţia necesară, iar Adina Vălean ar putea fi vicepreşedinte al Parlamentului European

Frunzăverde a fost întrebat care este stadiul aderării PNL la PPE, în condiţiile în care s-a vorbit despre termenul de 2 iunie pentru oficializarea acestui lucru.

"Din ce ştiu, au fost făcute diligenţele birocratice în sensul ăsta şi ieri cei şase reprezentanţi au intrat în grupul PPE al Parlamentului European. Deci, ieri s-a constituit delegaţia României în grupul PPE, care este formată din 15 membri, asta înseamnă şi cei şase membri ai PNL. Practic, de facto, asta consfinţeşte apartenenţa noastră la PPE. Afilierea efectivă se consumă undeva până la începutul lunii iulie (...) A fost o greşeală, s-a confundat 3 iunie cu 3 iulie, asta a fost greşeala. Am văzut şi eu că au fost contradictorii. Să nu-şi facă nimeni probleme, suntem ca şi aderaţi", a declarat Frunzăverde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici