”Adevărul” nord-coreean despre situaţia din cea mai izolată ţară a lumii. Ce spun oamenii lui Kim Jong Un despre pandemie

  • 0 cazuri de COVID-19 susţine că are Coreea de Nord
  • Cea mai izolată ţară a lumii şi-a închis graniţele chiar şi cu China, "partenerul său", încă din Ianuarie
  • "Am luat măsuri de prevenire bazate pe ştiintă", susţin nord-coreenii
9010 afișări
Imaginea articolului ”Adevărul” nord-coreean despre situaţia din cea mai izolată ţară a lumii. Ce spun oamenii lui Kim Jong Un despre pandemie

"Adevărul nordcoreean" despre situaţia din cea mai izolată ţară a lumii. Ce spun oamenii lui Kim Jong Un despre pandemie

Coreea de Nord nu a fost atinsă de pandemia de coronavirus, deşi se află în proximitatea Chinei, epicentrul răspândirii COVID-19. Cel puţin asta susţin oficialii de la Pyongyang.
 
Cea mai izolată şi militarizată ţară a lumii a tăiat conexiunile terestre, aeriene şi maritime inclusiv cu China, unul dintre partenerii săi tradiţionali, încă din ianuarie.
 
Pak Myong Su, director al Agenţiei Nord-Coreene Anti-Epidemice, a spus: "Nici măcar o persoană nu a contactat virusul în ţara noastră. Am luat măsuri de prevenire bazate pe ştiinţă, am carantinat toţi oamenii care au intrat în ţară şi am dezinfectat toate locurile".
 
Experţii din alte state sunt însă de părere că oficialităţile nord-coreene ar ascunde oricum o posibilă răspândire a virusului şi susţin că această ţară este în mod particular ameninţată, pentru că populaţia este vulnerabilă. 41% dintre nord-coreeni trăiesc fără să aibă acces la necesarul caloric zilnic şi la suficientă hrană.
 
În februarie, Rusia a trimis 1.500 de teste pentru depistarea coronavirusului în Coreea de Nord, în timp ce Organizaţia Naţiunilor Unite a uşurat câteva sancţiuni ce ţin de domeniul medical, permiţând organizaţiei Doctori fără Frontiere şi UNICEF să ajute această ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici