Adrian Cioroianu cere demisia ministrului Apărării

Preşedintele PNL Timiş, Adrian Cioroianu, a cerut, vineri, într-o conferinţă de presă, demisia ministrului Apărării, Mihai Stănişoară, considerându-l responsabil pentru dispariţia unor arme din unitatea militară de la Ciorogârla.

43 afișări
Imaginea articolului Adrian Cioroianu cere demisia ministrului Apărării

Adrian Cioroianu cere demisia ministrului Apărării (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Este ceva de domeniul incredibilului (dispariţia de arme – n.r.), drept pentru care nu-mi explic cum de actualul ministru al Apărării nu s-a gândit sau nu se gândeşte, pentru că timpul a trecut, au trecut 48 de ore, la o foarte normală, în opinia mea, demisie. Este ceva ce în istoria României nu s-a mai întâmplat”, a declarat Cioroianu.

Potrivit acestuia, în unitatea militară s-a intrat cu maşina având în vedere cantitatea de arme care se vehiculează că ar fi dispărut şi s-a furat "ca-n codru”.

"Acum au dispărut cu zecile, pistoale mitralieră şi mitraliere chiar cu afet. E clar că s-a intrat cu maşina ca-n codru. Într-o unitate a Armatei Române, care este şi o unitate a NATO. Dacă asta este firma sub care noi defilăm într-o alianţă cu care ne-am mândri, că intră cineva ca-n codru şi fură cu zecile de pistoale mitralieră, (...) e cazul să ne întrebăm dacă nu cumva vraiştea asta din echipa guvernamentală are efecte la care nu ne-am fi gândit nicio clipă”, a conchis Cioroianu.

Procurorii militari au început urmărirea penală "in rem" (fără a se cunoaşte autorii-n.r.) în legătură cu dispariţia unor arme de la un depozit militar din localitatea ilfoveană Ciorogârla, pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi călcare de consemn.

Poliţiştii organizează, începând de miercuri seară, filtre rutiere în toată ţara, fiind vizate în primul rând Capitala, judeţul Ilfov şi Autostrada Bucureşti-Piteşti. Primele verificări au fost făcute în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti, după care filtrele au fost extinse în toată ţara, mii de maşini fiind oprite şi verificate de poliţişti.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii Parchetului Militar Teritorial Bucureşti au început, vineri, audierea a opt persoane, printre care şi comandatul UM 01916 de la Ciorogârla, în legătură cu sustragerea a peste 60 de mitraliere şi 25 de pistoale, dar şi a altor echipamente militare.

Joi seară, ministrul Apărării Mihai Stănişoară afirma că din depozitul de la Cioriogârla au fost furate arme, dar nu şi muniţie, pentru că armamentul nu se depozitează în acelaşi loc cu muniţia.

Citeşte şi:

Opt persoane, audiate în cazul dispariţiei armelor de la Ciorogârla

Depozitul de armament de la Ciorogârla era descuiat

Stănişoară: De la Ciorogârla au fost furate arme, nu şi muniţie

Procurorii au început urmărirea penală în legătură cu dispariţia armelor de la Ciorogârla

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici