Video Adrian Sârbu: Ciolacu i-a stins lumina lui Iohannis când nu era acasă

  • • Un sondaj Mediafax, ZF şi Aleph News arată că premierul şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a afirmat în câmpul puterii în acest an. Este urmat de antreprenorul Dorinel Umbărescu (28%) şi liderul AUR, George Simion (15%). Preşedintele Iohannis este printre ultimii clasaţi, cu 4%.
  • • Adrian Sârbu spune că Iohannis a ieşit deliberat mai devreme de pe scena politică pentru că nu-l mai interesează România şi îşi caută job la Bruxelles, ultimele informaţii fiind că vânează postul de şef al diplomaţiei UE.
  • • Ciolacu a făcut un spectol de acţiuni şi imagine în 2023, stingându-i lumina lui Iohannis, când a promis să finalizeze în două zile negocierile pentru aderarea la Schengen pe aerian şi naval.
936 afișări

Hofi: Cine s-a afirmat în câmpul puterii din România în 2023. Variantele de răspuns Marcel Ciolacu, Horia Ciorcilă, de la Banca Transilvania, fosul director al SRI, Eduard Hellvig, apoi,  Klaus Iohannis, Mugur Isărescu, fraţii Pavăl, George Simion, Dan Şucu, Zoltan Teszari sau Dorinel Umbrărescu, de la autostradă, cum ar fi. Nemo, cine a câştigat?

Nemo: Nici măcar nu pariez. Sunt absolut convins că el a câştigat. Dl. Iohannis, el e câştigătorul. A jucat extraordinar în politica externă. A fost în Asia, în turneu, a promovat interesele României acolo. Japonia. A făcut acel tur abc în America de Sud, acum a încheiat apoteotic în Africa. Deci, cum? Nici nu se pune în discuţie.

Hofi: Ca Leonard Doroftei. E campion mondial.

Nemo: Iohannis, clar. Dl. Adrian Sârbu, pe cine mizaţi? Vedem imediat şi rezultatele.

Adrian Sârbu: E la vedere Ciolacu.

Nemo: Ciolacu? Hai să vedem.

Hofi: Eu am răspuns Ciolacu când m-a întrebat Marcela acum o săptămână. Marcel Ciolacu pe primul loc, 29%, urmat de Dorinel Umbrărescu, 28%, omul care construieşte cele 7 segmente de autostradă din Moldova. Omul care face practic autostrăzile de la noi. George Simion 15%, fraţii Pavăl 7%, Dan Şucu, ia uite-l, pe locul 5 cu 5%, Iohannis, 4%, în partea a doua a clasamentului, cu Hellvig, Ciorcilă, Isărescu şi miliardarul fără chip, Zoltan Teszari, câte 3%. Ciolacu seamănă cu Iohannis în vreun fel?

Adrian Sârbu: Nu, Ciolacu i-a stins lumina lui Iohannis.

Nemo: Când?

Hofi: Când nu era acasă?

Adrian Sârbu: În ultimele două luni. Exact, când nu era acasă. De ce? Nu pentru că ar fi Ciolacu un geniu şi Iohannis nu ar fi, pentru că ei sunt parteneri de coaliţie, da, şi deocamdată această coaliţie a fost dictată de Iohannis. Deci, dl. Ciolacu a reuşit un spectacol anul ăsta şi de imagine, şi de acţiuni. Evident povestea cu Schengen-ul este foarte bună. M-ai întrebat când i-a stins lumina lui Iohannis. I-a stins când a făcut declaraţia cu Schengen-ul, săptămâna trecută. Foarte bine a făcut. Dl. Iohannis e pe alt parcurs, va fi noul Dorel al Europei cu politica externă. Numai că unul cu politica externă trebuie să fie bullsheeter, cum spun americanii. Adică să vorbească mult şi degeaba. Eu nu ştiu cum o să reuşească dl. Iohannis. Cred că o să-şi bage un ChatGpt şi să vorbească un ventriloc pentru el. Că altfel...

Nemo: Îl ia pe Ion de la Guvern, dacă o mai exista.

Adrian Sârbu Nu, eu cred că o să-i facă ăştia care îl împing acolo un ventriloc. Vorbeşte altul pentru el. Sau soţia. Deci, iacă-tă că Umbrărescu este creditat ca emergent în câmpul puterii după Ciolacu şi dacă te uiţi în media în România omul are 1% sau poate 1 la mie din expunerea lui Ciolacu. De ce ştiu românii că Umbrărescu e un om serios? Pentru că e un om care face ceea ce dl. Iohannis a promis. Adică face şi tace. Şi iacă-tă că e acolo. Şi Şucu e sus, şi încă nu e cunoscut pentru ce face. Face lucruri extraordinare. Şi fraţii Pavăl fac. Puteau să fie mai sus.

Ce a făcut Iohannis pentru România anului 2023 în câmpul puterii? Nu a făcut pentru România. Pentru el a făcut! Parcursul de putere al lui Iohannis este despre ce a făcut pentru el, etapă de etapă a carierei lui politice. Exclusiv. Numai că noi l-am bănuit că el face ceva şi pentru noi, l-am bănuit, noi l-am învestit cu această aşteptare a noastră. Dar omul nu ne-a spus de la început, dar prin fapte ne-a spus că nu-l interesează aşteptările noastre, ci numai ale lui. Aşteptarea lui acum e să-şi ia un job. Şi eu cred că el urmăreşte un job european. Într-o vreme se sugera că ar putea fi şi preşedintele Consiliului European, să fim serioşi, sau al Parlamentului European. Cred că pe e pe undeva pe la ... cetăţeanul ăsta pe care îl cheamă Borrell, Azorel, Dorel, deci e un fel de Dorel al politicii externe Borrell ăsta. Un om mai jenant, cu performanţe care, din lingăul lui Putin, a ajuns unul care îl înfrunta pe Putin de nu mai ştiai ce se întâmplă cu el. Te speriai. Ce-ai păţit măi, Dorel Borrell? Deci eu, aşa cum îl văd pe dl.Iohannis că s-a plimbat... Ce nu-i păsa lui de români până acum... şi-a luat un avion, pe banii noştri, normal, că îşi permite... Deci, eu cred că dl. Iohannis a ieşit deliberat de pe scenă mai devreme că nu-l mai interesează România.

Hofi: Câştigătorul acestui top va fi şi câştigătorul anul viitor? Şi-a făcut Ciolacu cărţile pentru anul viitor?

Adrian Sârbu: Aşa crede, aşa crede. Ciolacu a fost foarte activ. Toate acţiunile lui au fost surprinzătoare în oglinda non-acţiunilor lui Ciucă şi a non-existenţei lui Iohannis. Deci nu era foarte greu să faci ceva când alţii nu au făcut nimic, da? Şi coerent ce a făcut el. Dar obiectivul lui Ciolacu nu ni-l spune. Şi ce face Ciolacu? Ne-a arătat astăzi prin aprobarea bugetului. El se preocupă de cei care or să îl voteze. Bugetul României nu e pentru România. E pentru România la capitolul Venituri, adică românii să dea banii. La capitolul Cheltuieli este pentru bugetari şi pentru cei care trăiesc din aceşti bănuţi, frumoşi. Vreo 130 miliarde de euro probabil anul viitor.

 

Rezultate sondal Mediafax, ZF, Aleph News

Cine s-a afirmat în câmpul puterii, în 2023, în România?

Marcel Ciolacu - 29%,

Dorinel Umbrărescu- 28%

George Simion - 15%

Fraţii Pavăl- 7%

Dan Şucu- 5%

Klaus Iohannis- 4%

Eduars Hellvig – 3%

Horia Ciorcilă – 3%

Mugur Isărescu- 3%

Zoltan Teszari- 3%

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici