Adrian Sârbu, la ŞTIU: Liderii adevăraţi sunt liderii pentru care sacrificiul e în job description

  • Liderii falşi, neadevăraţi, sunt lideri pentru care sacrificiul nu există ca obligativitate, ca final existenţial
  • Volodimir Zelenski, ca şi Isus Hristos, a îmbrăcat cămaşa morţii ştiind că finalul va fi sacrificiul
  • Un politician merită să fie urmat de adepţii săi dacă dă dovadă de lidership. Sacrificiul face parte din gena liderului
843 afișări
Imaginea articolului Adrian Sârbu, la ŞTIU: Liderii adevăraţi sunt liderii pentru care sacrificiul e în job description

Adrian Sârbu, la ŞTIU: Liderii adevăraţi sunt liderii pentru care sacrificiul e în job description

“Istoria ne arată întotdeauna că atunci când e nevoie apar aceste personaje reale ale istoriei şi aceştia sunt liderii adevăraţi spre deosebire de liderii neadevăraţi. Şi noi avem un exemplu azi. Pentru că de ce vorbim de lideri adevăraţi, lideri pentru care sacrificiul e în job description. Liderii falşi, neadevăraţi, chiar foarte comunicaţi, dar neadevăraţi, sunt lideri pentru care sacrificiul nu există ca obligativitate, ca final existential. Eu spun că există. Hai să luăm un exemplu clar în ziua de azi, îl ai pe Zelenski. Zelenski, în ziua în care ruşii au intrat în Ucraina, a zis aşa domne, nu-mi trimiteţi un taxi, nu-mi trimiteţi un elicopter, un avion, o navetă spaţială să mă scoateţi de-aici, daţi-mi arme. Toată lumea a râs hai, măi, ce faci joci teatru? Gata, s-a terminat cu teatru. Asta nu-i o comedie. Nu, a zis daţi-mi arme şi omul ăsta, în momentul ăla, ca şi Isus, Hristos, a îmbrăcat cămaşa morţii şi el a ştiut că finalul lui va fi sacrificiul”, a afirmat Adrian Sârbu, miercuri, la ŞTIU, la Aleph News.

Zelenski versus Putin sau un Iisus Hristos contra Răul întruchipat

Adrian Sîrbu spune că, spre deosebire de Zelenski, Vladimir Putin nu a dat nicio probă de lidership, iar Patriarhul rus Kiril,  cel care ar trebui să-l îndemne să nu ucidă şi să-şi iubească aproapele, îi legitimează crimele liderului de la Kremlin.

“Noi vorbim de lideri. Deci vorbim de sacrificiu şi înainte de sacrificiu vorbim de D-zeu, dumnezeire, Iisus, sacrificiu şi eu ţi-am adus şi am spus aşa: sacrificiu face parte din jobdescription-ul liderului adevărat. Şi ţi-am dat proba. Pe de o parte, îl ai pe Zelenski. Întâmplător, îl cunosc, dar nimeni nu îl cunoştea înainte de momentul ăsta, dar pe de altă parte îl ai pe Putin. Ce face acest trist, ascuns, speriat? Ai tu vreodată vreun moment sentimentul sau ai primit din partea lui vreo probă de lidership si ai sentimentul că el s-ar sacrifica pentru poporul rus? Nu cred. Şi pe lângă el îl mai e şi pe Kiril? Păi, mă, frate, Kiril ăsta e slujitorul lui D-zeu şi continuatorul întru comunicare a lui Iisus Hristos. Păi şi ce face Kiril ăsta? Care Iisus Hristos spune Iubeşte-ţi aproapele, fă bine, nu ucide. Ce face? El consacră crimele pseudo-liderului Putin”.

Mai mult, adaugă Adrian Sârbu, spre deosebire de Zelenski, Putin nu vine cu niciun proiect nou, ci reuşeşte doar să întruchipeze Răul.

“Care este proiectul de tip noua cristianitate, noul creştinism pe care-l aduce Putin, un fost un fost securist educat la şcoala de partid a KGB-ului? Ce aduc ei? Ce proiect aduc ei, omenirii dacă spun că e o nouă cruciadă? Nu, e un frig. Şi aici vezi foarte clar relaţia în realitate. Nu vreau să vorbim numai de principii. Domne, ai pe Iisus Cristos care se numeşte Zelenski. Îţi place sau nu-ţi place, ăsta e cetăţeanul. Şi îl ai dincoace pe cel care întruchipează rău şi, culmea, care este sprijinit de liderul bisericii ruseşti, care ar trebui să promoveze binele”, a explicat Adrian Sârbu.

Întrebat dacă s-ar sacrifica la cererea unui politician, Adrian Sârbu a răspuns: “El trebuie să îmi dea exemplu întâi de lidership şi prin urmare, dovedindu-mi că e lider, îmi va dovedi că potenţial poate să se sacrifice. Şi în momentul ăla, eu, ca şi participant sau ca şi parte a unei comunităţi, de limbă, geografică, de genetică comună, pot urma acest lider, nu folosesc cuvântul politician”.

“Sacrificiul face parte din gena liderului”

Adrian Sârbu spune că sacrificiul face parte din gena liderului şi explică trecerea de la sacrificiu tranzacţional (mă sacrific/sacrific în schimbul a ceva) la sacrificiul lui Iisus Hristos (sacrificiul vine din tine, nu impus de cineva sau ceva).

“De ce cred eu că sacrificiul face parte din gena liderului. Şi să-ţi arăt că ai o probă de lider care nu e departe de România. (…) Noi am ajuns acolo, am ajuns ca şi în cazul dacilor, de la sacrificiu tranzacţional, deci, eu, lider îmi sacrific un membru al familiei sau chiar pe mine pentru binele comunităţii, poporului pe care îl duc la sacrificiu personal al lui Iisus, pe care trebuie să-l clarificăm: Domne, Iisus era întruchiparea omenească a lui D-zeu, şi Iisus s-a sacrificat ca tu, eu, holbându-ne la lumânarea asta şi aşteptând ouăle, vinul şi mielul să trăim măcar o clipă într-un an conştiinţa că suntem sublimaţi, că se află D-zeu în noi, da? Şi eu spun aşa:  Domne, cine simte asta şi cine simte obligaţia care nu e o chestie pe care ţi-o induce cineva, care vine din tine, obligaţia de a te sacrifica pentru ce? Pentru un obiectiv pe care ţi-l defineşti tu, ca lider”, a explicat Adrian Sârbu.

“Paradoxal sau nu, într-o perioadă de prosperitate nu-i nevoie de lideri”

Adrian Sârbu mai spune că în perioadele de prosperitate nu-i nevoie de lideri, iar Ucraina nu l-ar fi descoperit pe Zelenski, dacă nu era atacată de ruşi.

“Eu susţin că astăzi omenirea şi România mai ales trăieşte cea mai prosperă perioadă din viaţa ei. Şi aici sunt de acord cu tine că, paradoxal sau nu, într-o perioadă de prosperitate nu-i nevoie de lideri. Ucraina nu şi l-ar fi descoperit pe Zelenski dacă nu era atacată de Rusia şi noi am fi perceput Ucraina aceeaşi ţară de ucrainieni pe care îi angajează unii sau alţii dintre mafioţi să se execute, o ţară de femei vândute pe nu ştiu unde şi o ţară care sunt nişte ruşi, nişte foşti comunişti şi se fac multe afaceri. E alta Ucraina cea pe care o vedem acum, pentru că s-a reprezentat printr-un lider care şi-a asumat sacrificiul”, a susţinut Adrian Sârbu.

În opinia sa, astăzi, sacrificiul e mai necesar ca oricând pentru că societatea trebuie să evolueze prin revoluţii.

“Eu cred în sacrificiu, deci în faptul că orice om are puterea de a se sacrifica. Sigur, depinde cum îşi percepe acest sacrificiu că uneori sacrificiul a fost trivializat şi astăzi e trivializat. Dar în ziua de azi, sacrificiul e mai necesar decât oricând pentru că societatea are nevoie să evolueze prin revoluţii. Nu mai evoluează prin evoluţii. Ce e ăsta? (arată un iphone) E sacrificiul lui Steve Jobs, da?”, a spus Adrian Sârbu.

“Cred că misiunea următorului Hristos va fi definirea şi diferenţierea omului faţă de NEOM”

Adrian Sârbu spune însă că noi, oamenii, nu suntem pregătiţi să negociem cu nemurirea, întruchipată de Inteligenţa Artificială, şi crede că misiunea următorului Hristos va fi definirea şi diferenţiere OMULUI de NEOM.

“Cu această situaţie noi nu suntem pregătiţi să negociem, şi anume nemurirea. Această situaţie va genera sacrificii pentru a clarifica viitorul nostru. Dar înainte de a ajunge la nemurire, noi am ajuns deja la cel mai mare challenge al omenirii. Sigur, nu cel cu schimbare a vremii, cu un cataclism cosmic. Unul simplu. Noi am inventat inteligenţa artificială. Deci noi am inventat ne-omul. Hristos a zis aşa domne, tu, omu, ca şi clonă a mea, îl ai în tine pe D-zeu aşa cum l-am avut şi eu, m-am sacrificat pentru tine să ţi-l găseşti pe D-zeu şi tu, prin învierea mea învii şi tu şi ţi-l descoperi pe D-zeu. Păi ce facem, că eu mi-am creat astăzi NEOM care e inteligenţă artificială. Şi acum ajung. Eu cred că misiunea următorului Hristos va fi, că e personal, că e colectiv, va fi definirea şi diferenţierea omului faţă de NEOM”, a subliniat Adrian Sârbu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici