Adrian Sârbu: ”Nu vom intra în Schengen decât atunci când Putin şi Xi vor primi ceva de la America, de la UE”

  • Nu ştiu ce a fost în capul Ursulei von der Leyen când a vorbit asta, pentru că Europa are nişte probleme pe care nu poate să le rezolve şi sunt clare: primul lucru e problema războiului în care Europa se află şi se face că nu se află.
  • Austriecii sunt nişte ventriloci ai lui Putin, iar noi şi bulgarii nu vom intra în Schengen decât în momentul în care Putin şi Xi primesc ceva de la americani şi de la UE.
  • Astăzi Putin e mai puternic decât în 24 februarie anul trecut în relaţia cu toţi adversarii.
2865 afișări

„România şi Bulgaria sunt parte a spaţiului Schengen” - e mesajul Ursulei von der Leyen care mai spune că nu e timp de pierdut.

În ultimul raport prezentat de Ursula von der Leyen în acest mandat - despre Starea Uniunii, preşedinta Consiliului UE a subliniat că  „s-au făcut multe în ultimul an - dar mai e de lucru”. A insistat şi pe extinderea Uniunii Europene. N-ai uitat de Ucraina şi Moldova - „Viitorul lor e în UE. Viitorul Balcanilor de Vest este în Uniunea Europeană” - a mai spus ea.

”Permiteţi-mi să mulţumesc în special Bulgariei şi României pentru modul în care au acţionat, demonstrând cele mai bune practici atât pentru azil, cât şi pentru returnări. Au dovedit-o: Bulgaria şi România fac parte din spaţiul nostru Schengen. Aşadar, să le aducem în cele din urmă în interior, fără nicio întârziere.” Îndeamnă preşedinta Comisiei Europene.

Au dezbătut subiectul la ŞTIU Hofi, Nemo, Adrian Sârbu, Felix Damian, din Spania şi Balazs Barabas, din Ungaria.

”Adrian Sârbu: Să facem un lucru simplu, că tot trăim în lumea Quizz-urilor la noi. Întreabă-i pe cei doi colegi de peste mări şi ţări, daţi-mi şi mie un prognostic, când intrăm în Schengen.

Felix Damian: Pot să dau un prognostic aşa, orbeşte, pot să zic într-un an de zile, hai, în doi ani de zile, dar nu cred în el. Doi ani, poate.

Balazs Barabas: Eu zic că pe 13 septembrie 2024 România va fi în Schengen.

Nemo: 2025.

Hofi: La minus infinit.”, au pariat Hofi, Nemo, Felix şi Balazs.

”Eu cred că nu o să intrăm în Schengen prin niciun fel de lobby al nostru. Doamna asta, nu ştiu ce o fi fost în capul ei că a vorbit asta, pentru că Europa are nişte probleme pe care nu poate să le rezolve şi sunt clare: primul lucru e problema războiului în care Europa se află şi se face că nu se află. Domnul Scholz, într-un an şi jumătate, nu a avut cum să cheltuiască 100 de miliarde. 100 de miliarde i-au dat voie americanii. Germania a primit, în ziua de 26 februarie 2022, duminică, dreptul de a se reînarma, drept care i-a fost tăiat în 1946 şi de a deveni liderul militar al Europei. Asta a primit, ăsta a fost mesajul cu suta de miliarde, că trebuia să fie 100 de miliarde pe an. 

Cred că austriecii sunt nişte speakeri ai lui Putin şi că noi şi bulgarii nu vom intra în Schengen decât în momentul în care Putin şi Xi primesc ceva de la americani şi de la UE, în aşa fel încât Putin să fie obligat să renunţe la strategia lui de a ajunge prin România, Bulgaria şi Serbia la Marea Adriatică, deci de a-şi crea un punct de sprijin în Marea Mediterană.
Pentru Rusia, obsesia oricărui militar rus este ne-ieşirea la mări.

Dacă Putin nu obţine ce vrea sau nu e obligat să se limiteze la mai puţin decât vrea, noi nu intrăm în Schengen şi Ucraina va fi ocupată integral, va fi oferită o bucată Ungariei, o bucată Poloniei, ca să le închidă gura. Nouă nu ne dă nimic, Bucovina rămâne tot acolo şi culoarul, noul Drum al Mătăsii va fi de la Moscova la Budapesta, de la Budapesta la Belgrad şi de acolo până în Grecia jos şi se va întâlni cu infrastructura pe care o fac chinezii pornind din Grecia. Astăzi Putin e mai puternic decât în 24 februarie anul trecut. Azi e mai puternic în relaţia cu toţi adversarii”, spune Adrian Sârbu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici