Adrian Vasilescu, despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: Cunoaşte oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea/ Vom avea nevoie de un lobby intens

  • Adrian Vasilescu spune că Viorica Dăncilă va fi remunerată pentru activitatea de la BNR.
  • Vasilescu precizează că Ioan Mircea Paşcu se va ocupa de probleme de strategie politică.
  • Vasilescu: „La BNR se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European”.
9631 afișări
Imaginea articolului Adrian Vasilescu, despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: Cunoaşte oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea/ Vom avea nevoie de un lobby intens

Adrian Vasilescu, despre Dăncilă la BNR: Cunoaşte oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea

Viorica Dăncilă cunoaşte oameni ecologişti, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, spune Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR. „La BNR se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European”.

„Dna Dăncilă nu va fi consilier al guvernatorului BNR. În acelaşi timp, vor fi cinci birouri specializate pe direcţia trecerii României la euro. Aceste cinci birouri nu vor fi la cabinetul guvernatorului, ci va fi un grup de birouri care va funcţiona în BNR şi care vor completa comitetul de trecere la euro, care funcţionează de 12 ani”, spune la Digi 24 Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

El spune că Viorica Dăncilă va fi remunerată pentru activitatea de la BNR.

„Nu este o situaţie ca atunci când se angajează un contabil la BNR. Aici este altceva, este o problemă foarte specială, pentru că vom avea nevoie de un lobby intens”, răspunde Vasilescu la întrebarea dacă se putea înscrie oricine pentru un astfel de post de consultant.

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un post de consultant la BNR, Vasilescu a spus: „Dna Dăncilă a fost prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. Cunoaşte toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaşte oameni ecologişti, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, se cunosc, ştiu ce pot...(...) La BNR se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European, uşi deschise în cabinetele europene... Uşi deschise, ăsta este lucru cel mai important. Fără uşi deschise nu facem nimic pentru ţara asta”.

De asemenea, el precizează că Ioan Mircea Paşcu se va ocupa de probleme de strategie politică.

Fostul premier, Viorica Dăncilă, a fost angajată pe post de consultant de strategie, sustenabilitate şi energie Verde. Viorica Dăncilă va lucra alături de Mugur Isărescu la strategii de sustenabilitate şi energie verde.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici