Adriana Pistol (INSP) despre ordinul de carantină semnat de Andreea Moldovan: „A prezentat doar ideile principale şi a avut sentimentul ca discuţia a fost suficientă”

Ordinul privind carantina semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), nu a fost dezbătut în grupul tehnico-ştiinţific, iar fostul secretar de stat a prezentat într-o şedinţă ideile principale, spune la AlephNews Adriana Pistol, directorul CNSCBT din cadrul INSP.

1888 afișări
Imaginea articolului Adriana Pistol (INSP) despre ordinul de carantină semnat de Andreea Moldovan: „A prezentat doar ideile principale şi a avut sentimentul ca discuţia a fost suficientă”

„D-na secretar de stat Andreea Moldovan, în cadrul unei şedinţe convocată de dr. Raed Arafat a Grupului tehnico-ştiinţific, a deschis într-adevăr acest subiect. A prezentat dorinţa domniei sale de a modifica criteriile şi metodologia prin care se face evaluarea riscului în vederea carantinării. A descris, pe scurt, câteva dintre viziunile domniei sale. Trebuie să înţelegem un lucru - pe de o parte nu îmi aduc aminte să fi fost discutate în detaliu propunerile, aşa cum ar fi fost poate bine, dat fiind că în acest grup se află colegi din mai multe instituţii”, a spus la AlephNews Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Întrebată dacă a fost dezbătut ordinul, Pistol a negat acest lucru şi a precizat că au fost prezentate doar ideile principale.

„Grupul tehnico-ştiinţific, chiar dacă face nişte propuneri, toate discuţiile şi toate minutele pleacă către CNSU, iar numai Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă decide. S-au discutat măsurile cu privire la măsurile pe care grupul le consideră oportune despre Bucureşti. Procedural nu s-a votat şi nu a apărut nici în minuta care a plecat spre CNSU. (...) Poate că domnia sa a avut sentimentul că această discuţie a fost suficientă”, a adaugat Pistol.

Andreea Moldovan a semnat marţi un ordin în numele ministrului Sănătăţii, prin care introducea noi criterii privind carantina, iar la o zi a fost demisă împreună cu ministrul Vlad Voiculescu. Ordinul a fost abrogat, miercuri, de premierul Florin Cîţu, după ce a devenit ministru interimar al Sănătăţii.

Într-o răspuns anterior oferit agenţiei MEDIAFAX Andreea Moldovan a precizat: Legat de discuţiile despre cele 2 scrisuri diferite, acestea aparţin celor 2 persoane care aveau acces la registru, secretara şi juristul. Săptămâna anterioara secretara fusese în concediu de boala, drept pentru care juristul a lucrat în totalitate în registru, un fapt banal care s-a întâmplat de multe ori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici