Adriana Săftoiu a testat atenţia colegilor deputaţi citind o falsă declaraţie politică

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a încercat, marţi, să testeze atenţia colegilor săi, citind de la tribuna Camerei o falsă declaraţie politică, reprezentând o alăturare de citate fără legătură între ele, parlamentarii aplaudând la final, scrie ziarul "Gândul".

140 afișări
Imaginea articolului Adriana Săftoiu a testat atenţia colegilor deputaţi citind o falsă declaraţie politică

Adriana Săftoiu a testat atenţia colegilor deputaţi citind o falsă declaraţie politică (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Săftoiu a vrut să verifice cât de atenţi sunt colegii deputaţi, la sesiunea de declaraţii politice.

În prezenţa a zece deputaţi, Săftoiu a citit, marţi dimineaţă, de la tribuna Camerei, o falsă declaraţie politică, în fapt o alăturare de citate din oameni politici şi jurnalişti americani, fără nicio legătură între ele, cu teme mergând de la sclavie, sărăcie, terorism şi folosirea arborilor de tisa de Pacific în tratarea cancerului, relatează "Gândul".

Săftoiu a citit declaraţia ca şi cum ar fi unitară, cursiv şi liniştit, fără să facă vreo pauză şi fără să spună că preia nişte citate, relatează "Gândul".

Deputaţii prezenţi în sală au aplaudat-o la final, iar preşedinta de şedinţă, Daniela Popa (PC), i-a mulţumit, menţionează sursa citată.

Adriana Săftoiu a declarat, pentru "Gândul", că urmăreşte de o jumătate de an felul în care sunt citite declaraţiile politice şi cum arată, de fapt, viaţa parlamentară în România.

"Am vrut să le arăt colegilor că putem să spunem orice, lucruri alandala, ilogice sau, dimpotrivă, lucruri perfect logice şi de substanţă, că oricum nu contează. Aceste declaraţii politice nu urmăresc decât să motiveze activitatea parlamentarilor. Le găseşti pe site sau în Monitorul Oficial şi senatorii şi deputaţii pot să spună că au fost activi, fără să îi intereseze dacă ele au vreo finalitatate", a spus Săftoiu.

Ea a afirmat că a făcut acest gest ca "revoltă" faţă de felul în care aleşii îşi asumă responsabilitatea pentru ceea ce ar trebui să fie activitatea parlamentară. "Facem pur şi simplu exerciţii de oratorie", mai spune deputatul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici