Adriana Săftoiu şi Florin Anghel, validaţi de conducerea PNL

Liderii PNL au validat, luni, în şedinţa BPC, candidatura fostului consilier prezidenţial Adriana Săftoiu şi a fostului lider PC Florin Anghel, pentru două locuri de deputat în Prahova, a anunţat vicepreşedintele liberal Teodor Meleşcanu.

109 afișări
Imaginea articolului Adriana Săftoiu şi Florin Anghel, validaţi de conducerea PNL

Fostul consilier prezidenţial, Adriana Săftoiu(Imagine: Mediafax Foto)

"La întâlnirea de astăzi (luni - n.r.) au fost validate noi candidaturi, întrucât este o listă destul de lungă, o să vi le trimitem prin fax. Pot să vă spun de exemplu că la Prahova au fost validate candidaturile domnului Florin Anghel şi a doamnei Săftoiu. În esenţă, discuţiile s-au concentrat pe pregătirea alegerilor, inclusiv Delegaţia Permanentă a PNL şi pe informarea referitoare la programul de guvernare", a precizat Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă Florin Anghel s-a înscris în PNL sau dacă PNCD a fuzionat cu PNL, Meleşcanu a spus că Anghel s-a înscris în PNL şi că liderii liberali i-au acordat luni "o derogare de vechime pentru a putea candida".

Despre Săftoiu, Meleşcanu a menţionat că această candidatură "a fost în mod direct validată" pentru ciscumscripţia electorală Urlaţi. Întrebat dacă Adriana Săftoiu s-a împăcat cu Atanasiu, Teodor Meleşcanu a răspuns: "Nu cunosc!".

De asemenea, Meleşcanu a menţionat că actorul Florin Călinescu trebuie să dea cât mai curând un răspuns privind oferta făcută de preşedintele liberalilor din Argeş.

"În ceea ce îl priveşte pe domnul Florin Călinescu, pot să vă confim că preşedintele orgnizaţiei judeţene Argeş l-a invitat pe domnul Călinescu să participe la viitoarele alegeri pe listele PNL. A rămas ca domnul Florin Călinescu să-i dea un răspuns definitiv", a spus Meleşcanu.

Întrebat unde ar putea candida Călinescu, la Senat sau la Cameră, Meleşcanu a afirmat că liberalii au avut doar o discuţie de principiu cu acesta.

"E greu să vă spun acum, a fost doar o discuţie de principiu, dacă acceptă cadidatura, şi, în caz afirmativ, o să îl validăm pe una din circumscripţii", a adăugat liderul PNL.

Întrebat dacă asemenea personalităţi vor aduce şi mai multe voturi pentru partid, Meleşcanu a replicat: "Fotbalul se joacă pe goluri şi politica se face pe voturi. Da, sperăm să aducă şi voturi".

El a reiterat că PNL are un respect deosebit pentru personalităţile care doresc să se implice şi în activitatea politică, indiferent din ce zonă ar veni, că e vorba de zona sportivă, artistică, ştiinţă, cultură.

"Avem un respect deosebit pentru toţi cei care doresc să se implice şi civic prin activitate politică în domeniile în care s-au făcut cunoscuţi. Deci, din punctul nostru de vedere, există totală deschidere pentru a primi cu interes pe cei care doresc, dincolo de profesiunea care i-a consacrat să se implice şi în activitatea politică", a spus Meleşcanu.

Pe de altă parte, Meleşcanu a anunţat că BPC a aprobat convocarea unei Delegaţii Permanente a PNL, care se va reuni în zilele de 28 şi 29 august, la Neptun, prima zi fiind consacrată unor întâlniri ale miniştrilor cu parlamentarii pe tema programului legislativ pentru sesiunea din toamnă.

Potrivit liderului PNL, la Delegaţia Permanentă vor fi prezentate obiectivele şi principalele direcţii de acţiune ale programului de guvernare pe care îl va propune PNL pentru următorii patru ani.

El a conchis că, în continuare, obiectivul PNL la alegeri rămâne obţinerea unui scor care să depăşească pragul de 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici