ALDE respinge teoria lui Dragnea privind spargerea alianţei cu PSD de către Iohannis: Coaliţia este solidă. Nu avem probleme

Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu există probleme în colaborarea PSD-ALDE, coaliţia fiind una solidă, în contextul în care Liviu Dragnea a spus că are informaţii că preşedintele Klaus Iohannis vrea să îl convingă pe Călin Popescu Tăriceanu să rupă alianţa.

2776 afișări
Imaginea articolului ALDE respinge teoria lui Dragnea privind spargerea alianţei cu PSD de către Iohannis: Coaliţia este solidă. Nu avem probleme

Gerea, despre anunţul lui Dragnea: Coaliţia este solidă. Nu avem probleme

"Noi ne vedem de treaba noastră, ca de obicei. A spus-o şi preşedintele săptămâna trecută că exclude orice astfel de speculaţie pe tema aceasta. Noi ne vedem de treabă şi sperăm să avem rezultate aşa cum aşteaptă şi cei care ne-au votat. Coaliţia are treaba de făcută. Coaliţia este solidă. Nu avem probleme", a afirmat vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, luni pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX cum ar vedea o reîntoarce spre PNL sau o colaborare cu liberalii şi dacă exclude sau nu o astfel de variantă, Gerea a răspuns: "Cât timp PNL are alte valori nu se poate discuta de niciun fel de altă abordare. Este complicat să ne dăm mâna chiar şi cu proiecte aşa cum ar trebui, proiecte naţionale, de interes national în Parlament, pentru că e totul un politicianism. Sunt lucruri ieftine. Nu putem să discutăm în mod normal nici măcar, cum să spun, au fost nişte modificări la Codul rutier, deci lucruri neutre şi nu le mai putem discuta în altă notă decât politicianistă sau ei nu le discută decât într-o notă politicianistă. Trebuie să schimbe un pic viziunea şi abordarea, pentru că nu se poate aşa".

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, duminică seară, că la discuţia dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liberali, şeful statului le-ar fi spus că el va conduce PNL, dându-le sarcina de a se ocupa de alte partide şi precizând că de negocierile cu ALDE se va ocupa el personal.

"I-a chemat la Cotroceni. Au ieşit pe surse multe informaţii despre discuţia de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalţi. A dat sarcină să atragă alte partide şi le-a spus – «mie lăsaţi-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliţie»", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, duminică seară la Antena 3.

Preşedintele social-democraţilor a spus că informaţiile le are de la cineva care a participat la discuţie.

"În sensul că să-i convingă pe cei de la ALDE şi pe domnul Tăriceanu să iasă din coaliţie. Sunt convins că domnul Tăriceanu nu-şi va distruge cariera politică. A mai refuzat o dată. Am aflat de la cineva de acolo, de la discuţie", a completat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici