ALDE va aproba doar cu O CONDIŢIE ordonanţa care introduce noul indice pentru dobânzile creditelor în lei

ALDE va susţine aprobarea în Parlament a ordonanţei de urgenţă pentru modificarea modului de calcul al dobânzilor creditelor în lei, doar dacă va fi adoptat amendamentul senatorului Daniel Zamfir, care prevede ca noul indice să fie aplicat şi creditelor în derulare, potrivit unor surse politice.

1045 afișări
Imaginea articolului ALDE va aproba doar cu O CONDIŢIE ordonanţa care introduce noul indice pentru dobânzile creditelor în lei

ALDE condiţionează trecerea OUG care introduce IRCC pentru dobânzile creditelor în lei -surse

„Parlamentarii din ALDE susţin ordonanţa doar dacă trece amendamentul care prevede ca noul indice să se aplice şi creditelor în derulare. Altfel vom vota împotrivă”, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

„Pentru echilibrarea riscurilor contractuale, prevederile art. II şi III se aplică şi contractelor aflate în derulare la data prevăzută la alin (1)”, prevede amendamentul propus de senatorul ALDE Daniel Zamfir, inclus în raportul Comisiei de buget-finanţe al Senatului.

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de luni adoptarea tacită a proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.19/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

„Proiectul prevede înlocuirea indicelui de referinţă ROBOR din contractele de credit dominante în lei cu rată variabilă de dobândp cu un indicator calculat exlusiv pe baza tranzacţiilor interbancare şi instituie reglementări în domeniul furnizării de energie electrucp pentru clienţii casnici, cu privire la preţurile de vânzare a energiei electrice, rexpectiv calculul tarifelor de transport şi distribuţie”, potrivit raportului Comisiei de buget-finanţe.

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019 este 2,36% pentru trimestrul IV 2018, informează BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici