Alegătorii germani sunt nemulţumiţi de activitatea Guvernului Scholz. Opoziţia CDU/CSU, în ascensiune

Cei mai mulţi cetăţeni germani sunt nemulţumiţi de performanţele pe care Guvernul de coaliţie al cancelarului Olaf Scholz le-a avut în primul an de mandat, iar principalul partid de opoziţie, Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU), este pe primul loc în preferinţele electorale.

1550 afișări
Imaginea articolului Alegătorii germani sunt nemulţumiţi de activitatea Guvernului Scholz. Opoziţia CDU/CSU, în ascensiune

La un an de la instalarea "Guvernului progresului", format din reprezentanţii Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga), Alianţa '90/Verzi (ecologistă) şi Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), cei mai mulţi alegători germani sunt dezamăgiţi de politicile aplicate, conform unui sondaj de opinie efectuat de Institutul Civey şi citat de publicaţia Der Spiegel.

Potrivit sondajului, 61% dintre alegători evaluează "negativ" performanţele Guvernului Olaf Scholz, dintre care 45% sunt foarte nemulţumiţi de politicile aplicate. Doar 29% dintre alegători sunt mulţumiţi de primul an de mandat al Guvernului Scholz.

Starea de nemulţumire este foarte evidentă în landurile din estul Germaniei. Spre exemplu, în landul Saxonia-Anhalt, doar 12% dintre locuitori evaluează pozitiv activitatea actualului Guvern german.

Sondajul confirmă şi ascensiunea partidului de opoziţie Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta) în preferinţele electorale. Formaţiunea CDU/CSU este creditată cu 28% din intenţiile de vot, în timp ce Alianţa '90/Verzi (ecologistă) este la nivelul de 21%, iar Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), al cancelarului Olaf Scholz, este la 19%.

Formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este la 13%, Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este creditat cu 7% din intenţiile de vot, iar formaţiunea Linke (stânga) este la nivelul de 4%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici