Alegeri cu suspans în Thailanda. Opoziţia a câştigat scrutinul, dar nu ştie dacă va forma guvernul

Partidele din opoziţie au câştigat alegerile din Thailanda şi luni au convenit să formeze o coaliţie de guvernare. Marii învinşi ai scrutinului de duminică sunt politicienii sprijiniţi de armată care controlează guvernul de aproape un deceniu.

198 afișări
Imaginea articolului Alegeri cu suspans în Thailanda. Opoziţia a câştigat scrutinul, dar nu ştie dacă va forma guvernul

Wikipedia Commons

Principalele două partide de opoziţie din Thailanda au convenit luni să formeze o coaliţie de guvernare, după ce au obţinut cele mai multe voturi din partea populaţiei, potrivit Reuters.

Partidele Move Forward şi Pheu Thai au dominat scrutinul de duminică, dar ar putea întâmpina dificultăţi în a aduna suficient sprijin parlamentar, având în vedere că regulile parlamentare elaborate de armată după lovitura de stat din 2014 sunt înclinate în favoarea aliaţilor săi.

Senatul este controlat de militari şi are dreptul de a vota pentru numirea premierului. Pita Limjaroenrat, liderul Move Forward, în vârstă de 42 de ani, a propus o alianţă de şase partide care ar avea 309 locuri în parlament, cu el ca prim-ministru. Totuşi, acest număr este mai mai mic decât cele 376 de locuri necesare pentru a se asigura că va fi ales în funcţia de şef al guvernului.

„Va fi un preţ destul de mare de plătit dacă cineva se gândeşte să desfiinţeze rezultatul alegerilor sau să formeze un guvern minoritar", a spus Pita Limjaroenrat.

Partidul Pheu Thai, controlat de familia Shinawatra, a anunţat că este de acord cu propunerea lui Pita şi i-a urat succes în eforturile de a deveni prim-ministru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici