ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Ordinea şi siguranţa publică, asigurate de peste 50.000 de angajaţi ai MAI

Ordinea şi siguranţa publică în ziua alegerilor europarlamentare de duminică vor fi asigurate de peste 50.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Interne (MAI), Gabriel Oprea.

122 afișări
Imaginea articolului ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Ordinea şi siguranţa publică, asigurate de peste 50.000 de angajaţi ai MAI

ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Ordinea şi siguranţa publică, asigurate de peste 50.000 de angajaţi ai MAI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Demnitarul a mai precizat că sâmbătă, începând cu ora 18:00, structurile MAI vor asigura paza celor 18.532 de secţii de votare, misiune în care vor fi implicate peste 30.000 de cadre MAI.

Toate buletinele, ştampilele cu menţiune votat şi autocolantele vor ajunge sâmbătă în secţiile de votare, moment din care, de altfel, angajaţii MAI vor intra în dispozitivul de pază.

"Este important de reţinut faptul că odată ajunse în secţia de votare, buletinele de vot, ştampilele şi timbrele autocolante rămân în acea locaţie până la finalul procesului electoral. Este interzis ca preşedintele sau vreunul din membrii secţiei de votare să plece cu aceste materiale din incinta secţiei de votare. Vreau să aveţi în vedere ca toţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare să fie informaţi despre deciziile Biroului Electoral Central privind deplasarea urnei speciale în ziua votului. Conform acestor decizii, cererile pentru deplasarea urnei speciale se primesc sâmbătă, în intervalul 18.00 - 20.00, la secţiile de votare. Aceste cereri privesc persoanele care sunt netransportabile din motive de boală sau invaliditate şi cele private de libertate, care nu şi-au pierdut însă drepturile electorale. În ziua votului, deplasarea urnei speciale se va realiza numai cu participarea a cel puţin doi membri ai biroului electoral al secţiei de votare şi cu pază asigurată de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne", a mai spus Oprea, la videoconferinţa cu prefecţii.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne a dispus ca programul serviciilor publice de evidenţa persoanelor să fie extins inclusiv pentru zilele de sâmbătă şi duminică, pentru a putea elibera astfel documente de identitate, în regim de urgenţă, celor care doresc să voteze, dar nu au documente valabile.

"Rolul MAI este acela de a garanta imparţialitatea, obiectivitatea şi siguranţa exercitării libere a dreptului la vot de către cetăţeni. Recomand tuturor să respecte legea şi să se abţină de la orice încercare de încălcare a ordinii publice", a declarat Gabriel Oprea, joi, la finalul videoconferinţei pe tema alegerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici