Alegeri în Japonia. Prim-ministrul Kishida şi-a anunţat victoria şi vrea să revitalizeze a treia economie a lumii prin „noul capitalism”

  • Premierul japonez Fumio Kishida şi-a declarat victoria, în urma rezultatelor înregistrate în alegerile de duminică.
  • „Au fost alegeri foarte grele”, a explicat premierul.
  • „Cu acest sprijin puternic din partea poporului, mă voi dedica să lucrez la politicile necesare ţării şi la eforturile parlamentare”, a spus premierul japonez care, ales în fruntea partidului de guvernământ în urmă cu doar o lună.
615 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Japonia. Prim-ministrul Kishida şi-a anunţat victoria şi vrea să revitalizeze a treia economie a lumii prin „noul capitalism”

Fumio Kishida

Partidul Liberal Democrat, conservator, pro-american, care conduce Japonia , cu mici pauze, de la al Doilea Război Mondial, a câştigat duminică 261 de locuri, mergând chiar mai bine decât se aştepta, în camera inferioară a Parlamentului, depăşind cele 233 de locuri necesare pentru a avea majoritate, şi confirmă astfel mandatul lui Kishida.

Premierul a spus că Japonia ar trebui să-şi revitalizeze economia prin „noul capitalism”.

Oficialul consideră că este nevoie de o distribuţie mai echitabilă a bogăţiei, pentru a preveni ca cea de-a treia economie din lume să stagneze sau, mai rău, să intre în recesiune.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici