Alegeri în Paraguay: candidatul partidului de guvernământ a câştigat scrutinul

Alegerile prezidenţiale care s-au desfăşurat duminică în Paraguay au fost câştigate de partidul de guvernământ. Scrutinul are implicaţii în politica internaţională deoarece Paraguay este unul dintre ultimii susţinători ai Taiwanului.

190 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Paraguay: candidatul partidului de guvernământ a câştigat scrutinul

Santiago Peña, din partea Partidului Colorado, aflat la putere în Paraguay, a câştigat alegerile prezidenţiale, învingând un contracandidat de centru-stânga.

După numărarea aproape a tuturor buletinelor de vot, Peña a obţinut peste 42%, potrivit oficialilor electorali. Efraín Alegre, candidatul coaliţiei de opoziţie, a avut aproape 28%. El şi-a recunoscut înfrângerea.

Câştigătorul alegerilor s-a angajat să prelungească relaţiile diplomatice cu Taiwanul, care durează de zeci de ani, în timp ce opoziţia promitea relansarea economică prin strângerea legăturilor cu China.

China consideră Taiwanul ca fiind una dintre provinciile sale, fără dreptul de a avea legături diplomatice cu alte state. De aceea, diplomaţii chinezi au pus presiune pe aliaţii Taiwanului aflaţi în special în America Latină şi în Caraibe. Paraguay este unul dintre ultimii 13 parteneri ai Taiwanului din întreaga lume.

Sursa Foto - Wikipedia Commons 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici