Alegeri în patru localităţi din ţară

Un nou tur de scrutin se desfăşoară, duminică, în patru localităţi din ţară. În comunele Ştefăneşti, judeţul Ilfov, şi Sascut, judeţul Bacău, se organizează un nou tur deoarece alegerile au fost anulate pe motiv de fraudă, în timp ce la Poeni, Teleorman şi, respectiv, Arcani, judeţul Gorj, oamenii merg duminică din nou la vot deoarece candidaţii la Primărie au obţinut număr egal de voturi.

29 afișări
Imaginea articolului Alegeri în patru localităţi din ţară

Alegeri în patru localităţi din ţară (Imagine: Mediafax Foto)

Noi incidente în Ştefăneşti

 

Doi veri, cu simpatii politice diferite, s-au luat la bătaie, duminică dimineaţa, într-un bar din localitatea ilfoveană Ştefăneştii de Jos, unde se desfăşoară cel de-al doilea tur al alegerilor locale.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8.30, când doi veri, Tudor Ionuţ J. şi Nicolae J., fiecare simpatizat al altui partid politic, intenţionau să-şi ducă bunicul la votare, nu s-au înţeles şi s-au luat la bătaie într-un bar din localitate.

Cei doi au fost amendaţi de poliţişti, pentru tulburarea liniştii publice, cu câte 500 de lei, dar niciunul nu a vrut să depună plângere împotriva celuilalt, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Elena Bucur.

Localnicii din Ştefăneştii de Jos votează, din nou, duminică, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, pentru că Biroul Electoral Central a anulat alegerile de aici din 1 iunie, după ce s-a constatat că unui mare număr de alegători le-a fost îngrădit dreptul de a vota, ceea ce a fost de natură să modifice rezultatul alegerilor şi atribuirea mandatelor. Astfel, primul tur de scrutin a fost reluat în 15 iunie.

Un nou tur de scrutin din comuna Poeni, judeţul Teleorman, a început, duminică, în cele patru secţii de votare din localitate, fără incidente.

Potrivit Ioanei Preda , preşedintele Biroului Electoral Judeţean Teleorman , organizarea de noi alegeri la Poeni a fost determinată de balotajul dintre cei doi candidaţi, declarat însă după ce candidatul PDL la primărie, Ion Dincă, a obţinut un vot mai mult faţă de cel al PSD, Gheorghe Ene. Votul democrat-liberalului a fost anulat însă de Biroul Electoral Judeţean, ambii candidaţi întrunind câte 802 de voturi.

La faţa locului sunt efective de jandarmi şi de poliţie care vor asigură ordinea în zonă pe toată desfăşurarea votării şi a numărării voturilor.

La alegerile de duminică din localitatea Poeni sunt aşteptaţi , în cele patru secţii de votare, 2.392 de cetăţeni înscrişi în listele electorale permanente întocmite şi transmise la Biroul Electoral Judeţean Teleorman .

 

Zeci de locuitori din comuna Sascut, judeţul Bacău, au venit, duminică, de la primele ore ale dimineţii, ca să voteze, la cele şase secţii organizate pentru repetarea votului pentru candidaţii la primărie, oamenii aşteptând la cozi să-şi exprime opţiunile electorale.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, la Sascut, unde alegerile din turul doi au fost anulate după ce au fost reclamate fraude cu urna mobilă, nu se înregistraseră incidente sau contestaţii, iar prezenţa la vot, potrivit Iolandei Vartolomei, preşedintele Biroului Electoral Bacău, era bună.

La vot sunt aşteptaţi 8.342 de alegători.

 

Câteva zeci de alegători s-au prezentat, duminică dimineaţa, la secţia electorală din comuna gorjeană Arcani, pentru a-şi vota primarul, în turul trei al alegerilor locale.

Alegătorii au venit la singura secţie de votare din comună încă de la ora 7.00, coada menţinându-se până în jurul orei 8.00, când numărul votanţilor s-a mai redus.

Alegerile la Arcani sunt organizate după ce candidaţi PSD şi PNG au obţinut în turul doi acelaşi număr de voturi, respectiv 434.

Candidatul PNG, Vasile Popescu, câştigase iniţial alegerile la o diferenţă de un vot, renumărarea buletinelor ducând la anularea a trei voturi exprimate pentru el şi a altor două ce fuseseră considerate valabile pentru Daniel Drumen, primar PSD în exerciţiu.

Comuna Arcani este cea mai mică din Gorj şi are aproximativ o mie de alegători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici