ALEGERI LOCALE 2012 - Primarul din Miercurea Ciuc vrea un nou mandat. Contracandidaţi - un fost subprefect şi doi medici

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, candidează din partea UDMR pentru al treilea mandat în fruntea urbei, având şase contracandidaţi, între care un fost subprefect, preşedintele Colegiului Medicilor Harghita, un fost director al Spitalului Judeţean şi un profesor de liceu.

790 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Primarul din Miercurea Ciuc vrea un nou mandat. Contracandidaţi - un fost subprefect şi doi medici

Raduly Robert Kalman (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Primarul municipiului reşedinţă, Raduly Robert Kalman, va încerca să-i devanseze, printre alţii, pe fostul subprefect al judeţului, Andrei Jean Adrian, pe preşedintele Colegiului Teritorial al Medicilor Harghita, dr. Szabo Soos Klara şi pe fostul director al Spitalului Judeţean Harghita, dr. Bokor Marton.

Raduly Robert Kalman (44 de ani), candidatul UDMR la postul de primar, este inginer şi economist. El este membru UDMR din 1995, pe listele acestei formaţiuni fiind ales deputat îîn legislaturile 1996-2000 şi 2000-2004.

Este primar al municipiului Miercurea Ciuc din iunie 2004 şi susţine că prioritatea în mandatul viitor este să încheie lucrările de reabilitare pe care le-a început în centrul oraşului, în Piaţa majlath Gusztav Karoly şi în Piaţa Libertăţii.

La funcţia de primar al reşedinţei judeţului mai candidează social-democratul Andrei Jean Adrian (38 de ani) din partea Uniunii Social Liberale (USL) Harghita, fost subprefect al judeţului până în august 2010, de profesie jurist, în prezent consilier în Camera Deputaţilor.

Candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM), dr. Bokor Marton (61 de ani), este medic primar pediatru şi consilier la Direcţia de Sănătate Publică Harghita, precum şi fost director al Spitalului Judeţean Harghita din 1993 şi până în 2006.

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) l-a înscris în cursa pentru funcţia de primar pe medicul Szabo Soos Klara (55 de ani), preşedinte al Colegiului Teritorial al Medicilor Harghita.

Din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) candidează la primărie profesorul de fizică Ion Popa de la Colegiul Naţional "Octavian Goga".

Înfiinţată pe ultima sută de metri, Alianţa Românească Harghita şi-a depus candidaturile cu zece minute înainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor, marţi, la ora 23.50.

Din partea Alianţei Româneşti Harghita a intrat în cursa pentru Primăria Miercurea Ciuc Adrian Marius Păun, fost ofiţer de armată, în vârstă de 44 de ani, care acum este manager al unei firme.

La Biroul Electoral Judeţean Harghita şi-au depus candidaturile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şase persoane.

Actualul preşedinte al autorităţii judeţene, Borboly Csaba, aspiră la cel de-al doilea mandat în fruntea judeţului.

El a afirmat că, dacă în ultimii patru ani prioritatea sa a fost sănătatea, în următorii patru se va axa pe educaţia şi pregătirea profesională a tinerilor şi adulţilor din judeţ.

Principalul contracandidat al lui Borboly Csaba este fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Harghita în perioada 1996-2006, Ion Proca, profesor de limbi străine, în prezent director de marketing la o firmă din Miercurea Ciuc.

PCM l-a înscris în cursa electorală pentru preşedinţia CJ pe Salamon Zoltan, întreprinzător privat în vârstă de 34 de ani, având profesiile de tehnician silvic şi economist.

La şefia autorităţii judeţene mai candidează un metrolog, Marcel Stoian, din Topliţa – pe lista PP-DD şi reprezentantul PPMT Sorban Attila, de 46 de ani, din Miercurea Ciuc, de profesie inginer, în prezent director de vânzări la Apemin Tuşnad. Din partea Alianţei Româneşti Harghita şi-a depus candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean Adrian George Ciobanu (PDL), de 48 de ani, de profesie economist, care lucrează ca "specialist marketing" la Loteria Română. Alianţa Românească Harghita a fost constituită marţi, fiind formată din PDL, UNPR, PER şi PNŢCD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici