Alegeri locale generale în Republica Moldova: 313.767 de alegători au votat la scrutinul de astăzi

Până la ora 21.00 la urne s-au prezentat 313.767 de alegători (circa 36,7%) din cei 828 557 aşteptaţi la vot. Majoritatea secţiilor de vot şi-au închis uşile, comunică Moldpres.

405 afișări
Imaginea articolului Alegeri locale generale în Republica Moldova: 313.767 de alegători au votat la scrutinul de astăzi

În 273 de localităţi din ţară s-a desfăşurat astăzi turul II al alegerilor locale generale. Totodată, în alte opt localităţi au fost organizate alegeri repetate: în şase pentru funcţia de primar şi consilier local, iar în două localităţi doar pentru funcţia de consilier local.

În localităţile în care se desfăşoară turul doi al alegerilor locale generale, la funcţia de primar candidează 544 de persoane.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, pentru turul II de scrutin au fost tipărite 828 557 de buletine de vot. Totodată, pentru alegerile repetate au fost tipărite 22.927 de buletine de vot. Valoarea totală a tirajului de buletine de vot pentru turul doi al alegerilor locale generale şi alegerile repetate este de circa 250 mii de lei (aproximativ 12.500 de euro).

Conform legislaţiei electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se declară valabile în fiecare circumscripţie electorală, dacă la ele participă cel puţin 20 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din acea localitate.

În primul tur al alegerilor locale generale, desfăşurat pe 5 noiembrie curent, au fost aleşi 623 de primari, care au acumulat mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici