ALEGERI PARLAMENTARE 2012: PC va avea 21 de colegii eligibile, 12 de deputat şi 9 de senator - surse

Partidului Conservator îi vor reveni, în urma negocierilor din USL, 21 de colegii eligibile, respectiv 12 colegii de deputat şi 9 de senator, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse politice.

669 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE 2012: PC va avea 21 de colegii eligibile, 12 de deputat şi 9 de senator - surse

PC va avea 21 de colegii eligibile, 12 de deputat şi 9 de senator – surse (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Sursele citate au menţionat că PC va avea candidaţi pentru alegerile parlamentare în cele 21 de colegii considerate eligibile, dar şi în alte 21 de colegii "marginale", considerate neeligibile.

În cadrul USL, în perspectiva alegerilor parlamentare, va funcţiona, ca şi la locale, principiul parităţii, numărul total de candidaţi în colegiile eligibile fiind împărţit în mod egal între cele două alianţe componente, respectiv Alianţa de Centru Dreapta PNL-PC şi Alianţa de Centru-Stânga PSD-UNPR.

Potrivit negocierilor desfăşurate în USL, în afara colegiilor în care majoritatea populaţiei este de etnie maghiară, toate celelalte colegii sunt considerate eligibile.

Astfel, potrivit surselor citate, PNL va ceda 21 de colegii către PC, iar PSD va ceda, în baza acordului semnat cu UNPR, un număr de colegii egal cu numărul de parlamentari UNPR care sunt deja aleşi în legislatura actuală.

Pe de altă parte, parlamentarii Alianţei de Centru Dreapta PNL-PC şi Alianţei de Centru Stânga PSD-UNPR deja aleşi îşi păstrează colegiile, principiul desemnării candidaţilor în USL rămânând, ca şi la locale, cel al parităţii.

Potrivit surselor menţionate, reuniunea PSD va avea loc în judeţul Tulcea, în localitatea Murighiol, participanţii urmând să ajungă acolo încă de joi sau de vineri, fiind posibil ca tot în acelaşi loc să fie convocată, simultan, şi o reuniune a forurilor similare din PNL.

BPN al PSD a decis, luni, echipele de negociere din cadrul USL în aşa fel încât în cursul săptămânii acesteia să se definitiveze colegiile în care Alianţa de Centru Stânga PSD-UNPR va desemna candidaţi, urmând ca sâmbătă să fie convocate întâlniri cu preşedinţii PSD de CJ, cu primarii de reşedinţă de judeţ şi cu membrii CExN unde va fi supusă la vot şi ratificată această negociere în cadrul USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici