Alegeri parlamentare 2020. Începe votul în diaspora. Vezi ţările în care există restricţii de circulaţie

  • Ţările UE au reguli pentru românii care participă la vot
  • Primii români care votează sunt cei din Noua Zeelandă de la 20.00
  • Pentru alegerile parlamentare diaspora votează pe 5 şi 6 decembrie
  • România a deschis 748 de secţii de votare
  • Cele mai multe secţii sunt în Spania şi Italia
  • Vezi cea mai apropiată secţie de vot pe www.mae.ro/maps/4083
  • Linia verde pentru vot în străinătate: 004 021 431 2065
530 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare 2020. Începe votul în diaspora. Vezi ţările în care există restricţii de circulaţie

Primii români care se duc la vot sunt cei cu domiciliul sau reşedinţa în Noua Zeelandă. De la 20.00, în Aukland, se deschide secţia de vot. Totuşi, ştii că cei mai mulţi din diasporă vor vota în ţările UE. Ministrul de Externe îţi reaminteşte în ce ţări există restricţii şi ai nevoie de un act  suplimentar pentru a te deplasa la vot.  

„În Italia există o declaraţie pe proprie răspundere care poate fi utilizată pentru a motiva deplasarea la procesul electoral, în Franţa, de asemenea, ambasada a realizat un model de adeverinţă pentru cetăţenii români care se deplasează la secţiile de vot care include şi o declaraţie pe proprie răspundere cu privire la scopul deplasării. În Spania, de asemenea, un model similar de declaraţie care poate fi prezentat împreună cu un document de identitate românesc. În Marea Britanie, iarăşi nu sunt probleme de circulat în condiţiile actuale, ambasada a distribuit un model de scrisoare pentru cetăţenii români, iar în Germania nu sunt în vigoare în prezent măsuri restrictive”, a declarat  Bogdan Aurescu, ministrul de Externe.

Alegeri parlamentare 2020: Puteţi consulta aici harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate, lansată de MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici