ALEGERI PARLAMENTARE: Fost prefect Radu Oprea, administrator a 12 firme. Contracandidatul, Radu Oprea, are un apartament în Ferentari

Fostul prefect de Prahova Radu Ştefan Oprea, candidat pentru Senat într-un colegiu din judeţ, este administrator a 12 firme, pe unele din acestea împrumutându-le cu aproape 3.500.000 lei, în timp ce contracandidatul său, Radu Oprea, este strungar şi stă într-un apartament din Ferentari, în Capitală.

609 afișări

Radu Ştefan Oprea, fost prefect al judeţului Prahova din perioada în care PSD şi PDL au guvernat împreună, candidează sub sigla USL într-un colegiu uninominal pentru Senat din Prahova.

Radu Ştefan Oprea este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Prahova. De altfel, conform declaraţiei de interese care se regăseşte în dosarul de candidatură depus la Biroul Electoral Judeţean Prahova, fostul prefect Radu Oprea este administrator a 12 firme, care au obiecte de activitate dintre cele mai diverse, de la construcţii la imobiliare, de la domeniul hotelier la cel al incinerării deşeurilor.

Radu Ştefan Oprea este membru al Uniunii Generale a Industriaşilor din România - UGIR 1903, organizaţie patronală care a fost condusă, la nivelul judeţului Prahova, de colegul lui Radu Oprea din PSD, Sebastian Ghiţă, şi el candidat la aceste alegeri parlamentare tot în Prahova, pentru un mandat de deputat.

Potrivit declaraţiei de avere completată de Radu Ştefan Oprea la depunerea candidaturii pentru alegerile parlamentare din acest an, fostul prefect deţine un teren intravilan de 2.767 metri pătraţi, o livadă de 1.300 de metri pătraţi, o treime dintr-un alt teren intravilan de 1.314 metri pătraţi, precum şi mai multe imobile pe care le deţine fie integral, fie împreună cu rude sau asociaţi: o garsonieră, un apartament, două case de locuit, o construcţie de peste 700 de metri pătraţi, cu peste o mie de metri de teren.

De asemenea, fostul prefect Radu Ştefan Oprea deţine bijuterii în valoare de 40.000 de euro, iar în ultimele 12 luni a înstrăinat două locuinţe, una cu o valoare de 311.000 lei şi una al cărei preţ a fost de 93.000 euro.

Radu Ştefan Oprea are, deopotrivă, bani în conturi, datorii la bănci şi împrumuturi pe care le-a acordat firmelor la care deţine acţiuni. Astfel, candidatul la alegerile parlamentare din acest an are un cont cu 93.000 de euro, dar şi debite de 249.758 euro şi respectiv de 289.839 lei, ambele la aceeaşi bancă.

Totodată, omul de afaceri, care deţine părţi sociale la 14 firme, a împrumutat opt dintre aceste firme cu suma totală de 3.434.102 lei. Pentru anul fiscal trecut, fostul prefect de Prahova, acum candidat la Senat, declară venituri de 10.536 lei ca director al unei firme, în timp ce soţia sa a câştigat 8.280 lei ca inginer la aceeaşi firmă la care soţul său este acţionar, iar la veniturile salariale se adaugă suma de 28.800 lei din închirierea unui apartament.

Este pentru a doua oară când Radu Ştefan Oprea candidează pentru un mandat de parlamentar. În anul 2008, el a candidat tot din partea PSD pentru un mandat de deputat, dar a pierdut în favoarea prim-vicepreşedintelui PDL Prahova, deputatul George Ionescu.

În acelaşi colegiu în care fostul prefect Radu Ştefan Oprea candidează pentru Senat, şi-a depus candidatura, tot pentru un mandat de senator, Radu Oprea, de profesie strungar, candidat din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM).

Conform declaraţiei de avere, Radu Oprea de la PSDM are domiciliul într-un bloc din cartierul Ferentari, din Capitală, şi deţine, împreună cu soţia, un apartament de 50 de metri pătraţi obţinut prin donaţie.

În declaraţia de avere inclusă în dosarul de candidat al lui Radu Oprea de la PSDM nu apare niciun venit aferent anului fiscal încheiat, nici pentru el, nici pentru soţie sau copii.

Organizaţia PSD Prahova a contestat la Tribunalul Prahova, fără succes, candidatura lui Radu Oprea, de profesie strungar, care şi-a depus dosar de candidat pe acelaşi colegiu pe care va candida din partea USL fostul prefect Radu Ştefan Oprea, cunoscut om de afaceri.

Tribunalul Prahova a respins, vineri, contestaţia depusă de PSD Prahova împotriva candidaturii reprezentantului Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM), Radu Oprea, pe Colegiul uninominal numărul 4 pentru Senat, acelaşi colegiu pe care candidează reprezentantul USL Radu Ştefan Oprea, fost prefect de Prahova şi unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din judeţul Prahova.

Rareş Enescu, şef al staff-ului de campanie al fostului prefect de Prahova Radu Ştefan Oprea, a declarat pentru MEDIAFAX că această contestaţie a fost respinsă întrucât candidatul PSDM se numeşte Radu Oprea, în timp ce candidatul USL se numeşte Radu Ştefan Oprea.

Rareş Enescu a arătat că PSD Prahova nu a înaintat recurs la decizia Tribunalului de a respinge contestaţia.

Candidatul USL în Colegiul uninominal numărul 4 pentru Senat în judeţul Prahova, Radu Ştefan Oprea, are 42 de ani, a fost prefect de Prahova şi este unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din judeţ. El este ploieştean şi este de profesie inginer.

Candidatul Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM) în acelaşi colegiu, Radu Oprea, are 52 de ani, este de profesie strungar, s-a născut la Brăila şi domiciliază în Bucureşti.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici