ALEGERI PREZIDENŢIALE, turul II. Iliescu: Eu sper ca un băiat tânăr să vină în funcţia de şef al statului

Fostul preşedinte Ion Iliescu a votat, duminică, la secţia de votare de la Liceul "Jean Monnet", el declarând că speră ca "un băiat tânăr să vină în funcţia de şef al statului".

127 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE, turul II. Iliescu: Eu sper ca un băiat tânăr să vină în funcţia de şef al statului

Ion Iliescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Acum este acea schimbare de generaţie şi eu sper ca un băiat tânăr să vină în această funcţie de şef al statului, de preşedinte al României. Este noua generaţie de politicieni, noua generaţie de oameni responsabili la toate nivelurile. Sper ca această întinerire a conducerii ţării şi a conducerii structurilor noastre pe verticală să dea o vigoare nouă, un nou dinamism al dezvoltării viitoare", a declarat Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, după ce votat.

El a rememorat alegerile din 1990, când a candidat şi el, arătând că acelea au fost primele alegeri într-adevăr libere.

"Suntem la al şaptelea rând de alegeri, sunteţi tineri, nu aţi trăit în 1990, alea au fost primele alegeri. 86% prezenţă a electoratului la vot, a fost o prezenţă uriaşă şi au fost trei contracandidaţi cu cei doi oameni onorabili Radu Câmpeanu şi domnul Raţiu, din partea PNL şi PNŢCD. (...) Era o noutate, era premieră naţională când aveau loc, după mulţi ani dinainte de război şi atunci cu limitele respective, deci primele alegeri într-adevăr libere, când toată populaţia a participat cu dăruire", a povestit Ion Iliescu.

El a adăugat că lucrurile au evoluat acum într-un stadiu mai aşezat şi cu problemele specifice acestei perioade.

"Lucrurile au evoluat, acum ne aflăm într-un stadiu eventual pe de o parte mai aşezat, dar pe de altă parte problemele specifice acestei perioade. Am intrat în UE, în NATO, în rândul lumii, adică ne aflăm într-un alt stadiu al evoluţiei soecietăţii româneşti şi trebuie să ştim să valorificăm aceste prilejuri pe care ni le oferă condiţiile actuale", a adăugat Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici