Alegeri regionale în Austria Inferioară. Partidul cancelarului Nehammer, cel mai slab rezultat din istorie

ÖVP, partidul cancelarului Karl Nehammer, a suferit duminică o înfrângere majoră în cadrul alegerilor din Austria Inferioară.

23301 afișări
Imaginea articolului Alegeri regionale în Austria Inferioară. Partidul cancelarului Nehammer, cel mai slab rezultat din istorie

Conform primelor exit-polluri ÖVP(Partidul Popular) a atras doar 39,7% dintre alegători - după ce în 2018 a obţinut 49,63%. Cele 39,7 procente înseamnă, de asemenea, minimul istoric, care a fost până acum de 44,23 procente (la alegerile de stat din 1993).

Bernhard Ebner, un lider al partidului ÖVP, a vorbit, într-o primă reacţie, despre "rezultatul dureros".

El a pus rezultatul slab pe seama unei "atmosfere politice încinse" ce a fost cauzată de "crizele globale" şi de "problemele federale care au determinat şi discuţiile din ţară".

Reprezentaţii partidului au mai precizat că vor începe discuţii pentru a încerca să construiască o majoritate.

Rezultate parţiale:

ÖVP: 39,7 %
SPÖ: 21%
FPÖ: 25%
Verzii: 7,3%
Neos: 6,3%

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici