Aleşii păstrează legitimaţia de acces în Parlament şi după terminarea mandatului - proiect

Un proiect depus la Senat de către 17 parlamentari ai minorităţilor naţionale prevede modificarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii să aibă legitimaţie de acces în Casa Poporului şi după ce şi-au încheiat mandatul.

261 afișări
Imaginea articolului Aleşii păstrează legitimaţia de acces în Parlament şi după terminarea mandatului - proiect

Aleşii păstrează legitimaţia de acces în Parlament şi după terminarea mandatului - proiect

Proiectul, semnat de 17 parlamenetari, prevede completarea articolului 48 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

"Deputaţii şi senatorii care şi-au încheiat mandatul de deputat, respectiv de senator, au dreptul la legitimaţie de acces în incinta Parlamentului României.in termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Comisia permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind statutul deputaţilor şi senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, elaborează regulamentul de punere în aplicare a pevederilor alin (1), care se aprobă prin hotărâre de către cele două Camere ale Parlamentului, în şedinţă comună", se arată în propunerea legislativă.

Iniţiatorii spun că prin această modificare încearcă să reglementeze situaţia deputaţilor şi senatorilor care doresc în continuare o legitimaţie de acces în Parlament, deşi şi-au încheiat mandatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici