Cea mai tânără parlamentară din SUA a fost arestată. Ea protesta împotriva interzicerii avortului

Mai mulţi membri democraţi proeminenţi ai Congresului au fost arestaţi miercuri în timpul unui protest pentru dreptul la avort în faţa curţii supreme.

1397 afișări
Imaginea articolului Cea mai tânără parlamentară din SUA a fost arestată. Ea protesta împotriva interzicerii avortului

Hepta

Politicienii s-au adunat în faţa Capitoliului SUA înainte de a mărşălui către clădirea instanţei, scandând „corpurile noastre, alegerea noastră” şi „nu ne vom întoarce”.

Grupul, care includea membri progresişti ai Partidului Democrat, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib şi Cori Bush, au continuat să blocheze o trecere de pietoni în faţa curţii, transmite The Guardian

Un grup de poliţişti s-a adunat în jurul lor, difuzând un mesaj preînregistrat care anunţa arestarea iminentă pentru blocarea străzii.

În cele din urmă, ofiţerii i-au arestat pe membrii Congresului. I-au încătuşat şi i-au condus într-o zonă închisă, departe de stradă.

Alexandria Ocasio-Cortez, născută la 13 octombrie 1989, este absolvent al Universităţii din Boston, specializată pe economie şi relaţii internaţionale. De profesie este activistă şi politician, membru al Partidului Democrat.

Ea este membru al Congresului SUA, fiind reprezentantul celui de-al 14-lea district din New York, din 2019. 

Preluând funcţia la vârsta de 29 de ani, Ocasio-Cortez este cea mai tânără femeie care a servit vreodată în Congresul Statelor Unite. 

Ea a fost remarcată pentru activitate pe reţelele de socializare şi susţine politici progresiste, ca drepturile femeilor, sistemul de asigurări medicale pentru toţi americanii, căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex, acces gratuit la studiile superioare, o garanţie federală a locurilor de muncă, crearea unui nou acord climatic şi desfiinţarea Serviciului Vamal şi de Imigrare din SUA. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici