Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, a fost numit în comitetul de supraveghere al ANRE

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost numit în comitetul de supraveghere al ANRE. Decizia a fost luată marţi în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

276 afișări
Imaginea articolului Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, a fost numit în comitetul de supraveghere al ANRE

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, a fost numit în comitetul de supraveghere al ANRE

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost votat în Parlament în comitetul de supraveghere al ANRE.

Decizia a fost luată cu voturi 233 „pentru” şi 120 „împotrivă”.

Cristina Prună a anunţat că USR va ataca la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului.

„Ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general. Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă. Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică. Aceste decizii pe care le ia ANRE au impact şi asupra investiţiilor în sectorul energetic, care nu se mai întâmplă de ceva vreme tocmai pentru că oamenii aceştia de la ANRE au încetat să mai ia decizii în interesul pieţei”, a afirmat Prună.

PSD a fost propus de PSD pentru această funcţie.

„Domnul Stănescu este propunerea noastră în comitetul ANRE de supraveghere. (...) Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care n-au mai avut locuri pe listele de parlamentari”, a spus luni Marcel Ciolacu.

El spune că nu a contat faptul că Alexandru Stănescu este fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

Alexandru Stănescu a fost preşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor. El a absolvit Facultatea Mecanică Agricolă, Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici