Alfred Simonis, replică pentru Ponta: Dacă nu se mai face scut în faţa justiţiei, ca pe vremea dumnealui, este pentru că am înţeles să ne schimbăm

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis i-a răspuns liderului Pro România Victor Ponta pentru votul dat în favoarea ridicării imunităţii lui Nicolae Bănicioiu, spunându-i că noul PSD se poziţionează net împotriva abuzurilor.

222 afișări
Imaginea articolului Alfred Simonis, replică pentru Ponta: Dacă nu se mai face scut în faţa justiţiei, ca pe vremea dumnealui, este pentru că am înţeles să ne schimbăm

Alfred Simonis, după asocierea PSD cu USR făcută de Ponta: Dacă nu se mai face scut în faţa justiţiei, ca pe vremea dumnealui, este pentru că am înţeles să ne schimbăm

Pentru că l-a afectat atitudinea foştilor colegi din PSD, la votul pentru ridicarea imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu, Ponta i-a acuzat pe liderii PSD Ciolacu şi Simonis că se luptă să arate că PSD este ca USR.
 
Simonis i-a replicat lui Ponta că atitudinea PSD s-a schimbat. „Victor Ponta m-a nominalizat ca fiind unul din “vinovatii” ridicării imunităţii parlamentare lui Nicolae Bănicioiu. Aşa este. Domnului Ponta îi este greu să înţeleagă că vechile metode nu mai funcţionează. Dacă PSD nu se mai face scut în faţa justiţiei, aşa cum se făcea pe vremea dumnealui, este pentru că am înţeles să ne schimbăm”, a scris pe Facebook, Alfred Simonis. 

„Mă cunosc bine cu Nicu Bănicioiu şi sper din tot sufletul să fie nevinovat. Dar nu îmi revine mie să decid asta. Şi nici Parlamentului. Doar justiţia are această calitate. Iar votul pe care eu şi colegii mei l-am dat la vedere în Parlament a fost tocmai pentru ca Nicu Bănicioiu să arate că este nevinovat.

Noul PSD se poziţionează net împotriva abuzurilor, dar o justiţie corectă se face în sala de judecată, nu în Parlament”, a mai spus liderul deputaţilor PSD. 

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat joi la DcNews că l-a afectat „lupta PSD-ului să votăm cât mai repede la vedere” pentru urmărirea penală a deputatului Nicolae Bănicioiu , fost ministru PSD şi fost lider TSD.

„Eu n-as fi renuntat. I-am spus 'Am trecut prin chestia asta, am fost penal 3-4 ani si au zis judecatorii ca dosarul a fost o porcarie'. Nicu a zis 'Nu vreau toata campania asta sa fiu coruptul care se tine de scaun'. Stiti ce m-a afectat foarte tare pe mine personal? Lupta dlui Ciolacu, a dl Simonis, PSD s-a luptat cat mai repede sa votam la vedere, am crezut ca sunt USR-isti. USR-istii nu prea au venit toti, PNL-ul e PNL, UDMR cred ca a votat contra. M-am gandit 'Bine, Nicu, sunt oamenii pe care i-ai ajutat, cu care ai stat 15 ani'. Ne-am despartit politic, de acord. Dar lupta lor asa...credeti ca ii ajuta pe PSD-isti faptul ca s-au dus sa-l execute pe Banicioiu? Lupta asta a PSD-ului de a arata ca ei sunt ca USR...”, a declarat Victor Ponta, citat de Adevărul. 

Nicolae Bănicioiu a rămas, de marţi, fără imunitate parlamentară, după ce 202 deputaţi au votat „pentru”, iar 12 „împotrivă”. 

La două zile după vot, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată, pe numele fostului ministru, în prezent deputat, Nicolae Bănicioiu, după ce i-a fost ridicată imunitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici