Alianţa PSD + PC şi-a depus candidaturile la BEJ Alba

Alianţa PSD + PC şi-a înregistrat, sâmbătă, candidaţii pentru cele şapte colegii uninominale din judeţul Alba, şase dintre colegii revenind social-democraţilor, iar unul conservatorilor.

27 afișări
Imaginea articolului Alianţa PSD + PC şi-a depus candidaturile la BEJ Alba

Alianţa PSD + PC şi-a depus candidaturile la BEJ Alba (Imagine: Mediafax Foto)

Delegaţia alianţei formată din candidaţi şi cei doi preşedinţi ai filialelor Alba a PSD şi PC, Ioan Dârzu şi respectiv Toader Ulise, a depus dosarele de candidaturi şi listele cu semnăturile susţinătorilor.

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, după înregistrarea candidaturilor, că alianţa PSD + PC îşi propune să obţină în judeţul Alba un scor electoral peste 20 la sută care le-ar permite să câştige cel puţin un colegiu de deputat.

Candidaţii Alianţei PSD + PC în Alba pentru Camera Deputaţilor sunt:

  • în colegiul uninominal nr. 1 - Angelica Elisabeta Mocan, de profesie avocat, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al filialei,

  • în colegiul uninominal nr. 2 - avocatul Ovidiu Viorel Jidveian, preşedintele tinerilor pesedişti din Alba,

  • în colegiile uninominale nr. 3 şi 4 vor candida actualii deputaţi Vasile Emilian Cutean şi Radu Eugeniu Coclici,

  • în Colegiul uninominal nr. 5 - Dumitru Gheorghe Paşca, fost primar al comunei Albac.

Pentru Senat, PSD l-a nominalizat pe Virgil Nariţa, fostul primar al comunei Roşia Montană până în 2008, acesta urmând să candideze în cel mai mare colegiu format din zonele Alba Iulia, Cugir, Zlatna şi Munţii Apuseni.

Virgil Nariţa a fost implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri, în unul dintre acestea fiind acuzat că l-a bătut pe fostul viceprimar chiar în sediul postului de poliţie din comună.

De asemenea, în 2007, la Roşia Montană s-au organizat alegeri parţiale pentru funcţia de primar după prefectul de Alba de la acea dată, Cosmin Covaciu, a dispus suspendarea şi apoi încetarea de drept a mandatului primarului comunei, Virgil Nariţa, pe motiv că acesta este incompatibil cu funcţia din administraţie deoarece este şi administratorul unei societăţi comerciale.

Nariţa a atacat în instanţă acest ordin al prefectului cerând anularea lui motivând că şi-a dat demisia din funcţia de administrator însă modificarea nu a fost realizată de Registrul Comerţului Alba. Mai mult, fostul edil era acuzat că firma pe care o deţinea făcuse afaceri cu administraţia locală din Roşia Montană.

În final, după parcurgerea tuturor căilor de atac în instanţă, Curtea de Apel Braşov, unde a fost strămutat dosarul, a respinsă acţiunea reclamantului fiind nevoie de organizarea unor alegeri parţiale câştigate la acea dată de Virgil Nariţa.

În 2008, social-democratul a pierdut însă alegerile în faţa contracandidatului său de la PDL.

Cel de-al doilea colegiu pentru Senat din judeţul Alba a revenit Partidului Conservator, în baza protocolului semnat la nivel naţional, care l-a propus ca şi candidat pe omul de afaceri Gheorghe Feneşer, om de afaceri şi patronul unei televiziuni din Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici