Alianţa PSD+PC susţine că UDMR dă bani alegătorilor în colegiul în care candidează Marko Bela

Alianţa PSD+PC a reclamat la BEJ Mureş faptul că reprezentanţii UDMR ar oferi bani alegătorilor în mai multe secţii de votare din comuna Sânpaul, care aparţine de colegiul în care candidează preşedintele UDMR, Marko Bela, pentru Senat, şi liderul UDMR Mureş, Kelemen Attila, pentru Camera Deputaţilor.

23 afișări
Imaginea articolului Alianţa PSD+PC susţine că UDMR dă bani alegătorilor în colegiul în care candidează Marko Bela

Preşedintele UDMR, Marko Bela (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sesizării depuse la BEJ Mureş de Alianţa PSD+PC şi semnate de preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, "reprezentanţii UDMR oferă oamenilor o sută de lei pentru votarea candidaţilor formaţiunii politice şi, de asemenea, suma de o sută de lei pentru chemarea oamenilor la vot".

Sesizarea vizează secţiile de votare 480 - 484 amenajate în interiorul Căminului Cultural din localitatea Sânpaul.

"Având în vedere faptul că astfel de acţiuni constituie infracţiune, solicităm să luaţi măsurile legale şi să dispuneţi în consecinţă", se arată în sesizarea Alianţei PSD+PC Mureş.

Şeful de cabinet al preşedintelui UDMR, Szepessy Laszlo, a negat acuzaţiile.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, candidează în colegiul nr. 2 din judeţul Mureş pentru Senat, care cuprinde localităţile din preajma oraşului Târgu Mureş, precum şi oraşele Ungheni, Sângeorgiu de Pădure, Miercurea Nirajului şi Sovata.

Printre contracandidaţii lui Marko Bela se regăsesc independentul Kincses Elod, susţinut de PCM, Schwartz Ladislau (PDL), Mihai Covaci (PSD), Lorand Lukacs (PNL), Alexandru Teodosiu (PRM) şi Şerban Alexandru (PNG-CD).

În colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor candidează deputatul Kelemen Attila (UDMR), Teodor Giurgea (PDL), Cristian Ţucă (PSD), Viorel Cazan (PNL), Dan Moldovan (PRM) şi Marius Sandu Popa (PNG-CD).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici