Alianţa Strada, partidul "născut din rândul protestatarilor", s-a înscris la Tribunal: "De astăzi, strada intră în politică!"

Alianţa Strada s-a înscris la Tribunal. Formaţiunea politică susţine că va aduce pe scena politică mesajele celor care au protestat în Piaţa Victoriei din Bucureşti, dar şi în ţară.

4277 afișări
Imaginea articolului Alianţa Strada, partidul "născut din rândul protestatarilor", s-a înscris la Tribunal: "De astăzi, strada intră în politică!"

Alianţa Strada, partidul "născut din rândul protestatarilor", s-a înscris la Tribunal: "De astăzi, strada intră în politică!"

"Formaţiunea politică Alianţa Strada s-a înscris la tribunal. De astăzi, strada intră în politică! Alianţa Strada este un partid nou ce îşi propune să devină proiecţia în spaţiul politic românesc a mesajelor sutelor de mii de oameni ce au protestat spontan, în Piaţa Victoriei din Bucureşti şi în întreaga ţară, împotriva abuzurilor actualei clase politice aflată la putere", se arată în comunicatul Comitetului Interimar al partidului.

Membrii fondatori ai Alianţei Strada - Alexandra Otilia Tudoran, Marilena Piucă, Sorin Alexandru Şontea, Lucian Piucă – susţin că nu au mai făcut până acum politică, "în afara <<politicii>> de a revendica paşnic, din 1989 şi până acum, dreptul românilor la o viaţă decentă, şi de a susţine din stradă şi principiile Declaraţiei de la Timişoara şi ale Declaraţiei de la Bucureşti".

"Venim din stradă, dintre aceşti oameni minunaţi ce îşi doresc o Românie corectă, onestă, morală, cu o justiţie liberă şi independentă. Avem principii simple, dar împărtăşite de milioanele de cetăţeni ce vor veni, cu siguranţă, alături de noi: patriotism, moralitate şi competenţă! (…) Va fi victoria oamenilor obişnuiţi, cei al căror glas nu se aude suficient de tare în Parlament!", susţin membrii Comitetului Interimar al Alianţei Strada.

În martie, formaţiunea şi-a înregistrat numele şi sigla, anunţând că va depune la Tribunalul Bucureşti actele necesare pentru înfiinţarea unui partid “născut din rândul protestatarilor”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici