Alin Nica, după scandalul de la alegerile PNL Timişoara: Ludovic Orban nu mai este preşedintele meu PNL

Sâmbătă au avut loc alegeri pentru conducerea PNL Timişoara, însă susţinătorii celor doi candidaţi, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş, s-au certat din cauza delegaţilor. Alin Nica a suspendat scrutinul, însă mai mulţi liberali au rămas în sală şi l-au ales pe Raul Ambruş drept preşedinte PNL Timişoara.

604 afișări
Imaginea articolului Alin Nica, după scandalul de la alegerile PNL Timişoara: Ludovic Orban nu mai este preşedintele meu PNL

Alin Nica, după scandalul de la alegerile PNL: Ludovic Orban nu mai este preşedintele meu PNL

„Setea de putere personală nu poate justifica distrugerea unui partid. Ludovic Orban nu mai este preşedintele meu PNL”, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, cel care conduce interimar PNL Timiş. 

Alin Nica spune că după ani de zile în care activitatea PNL Timiş a fost „umbrită de derapajele unor lideri locali”, în prima săptămână în care a ajuns să conducă filiala judeţeană a început curăţenia în organizaţie.

„Reacţiile ostile si virulente nu au întârziat să apară, iar micile găşti de interese au început să vocifereze în surdină. Poate a fost o surpriză pentru unii că sunt hotărât să reconstruiesc pe bune şi nu accept combinaţii. Cu Bucureştiul am avut o relaţie neutră pentru că sunt de părere că omul sfinţeşte locul: ne-am descurcat singuri aici, fără lumină din capitală. Pot spune că lucrurile erau pe un făgaş al normalităţii atunci când alegerile interne pentru PNL Timişoara s-au transformat în scena unei manifestări de forţă (fizică). Însă sală au fost instigate să intre aproximativ 200 de persoane fără drept de vot dar cu o mare dorinţă să se impună”, scrie Nica.

Acesta adaugă că „entuziaştii fără drept de vot au furat buletinele şi ştampilele”, inclusiv pe cea cu numele său, şi au ocupat sala după ce a anunţat amânarea alegerilor.

„În incinta Filarmonicii au rămas să <voteze> persoane despre care nu ştiam nici măcar dacă au calitatea de membri PNL. Culmea absurdului a fost atinsă când Adrian Oros, apropiatul lui Orban şi chiar însuşi Orban au încurajat continuarea simulacrului de alegeri, cu 300 de persoane în sală, dintre care cine ştie câţi erau veniţi din alte localităţi sau chiar din afara partidului. La alegeri ar fi trebuit să voteze 914 de membri legitimi, cuprinşi într-un convocator şi validaţi prin procedurile premergătoare. Îmi cer scuze membrilor PNL, simpatizanţilor PNL şi oraşului Timişoara pentru spectacolul la care au fost martori, deşi nici eu şi nici echipa mea nu am cauzat aşa ceva. Nu am anticipat o confruntare fizică şi am semnat contract cu o firmă de pază doar pentru asigurarea fluxului la intrare şi pentru respectarea normelor de prevenire a răspândirii Covid-19. Nici prin cap nu mi-a trecut că, într-o ţară democratică, în oraşul Revoluţiei, 200 de oameni pot forţa uşile şi pot prelua nelegitim o conferinţă de alegeri”, adaugă preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Nica îşi termină postarea spunând că „evenimentul de la Filarmonica Timişoara va rămâne o pată neagră pe obrazul PNL. La fel ca recentele alegeri PNL de la Vaslui sau de la Piteşti. În doar o săptămână, cu implicarea unor oameni de care mă dezic total, alegerile interne PNL s-au transformat într-o serie de bâlciuri violente. Iar pentru că setea de putere personală nu poate justifica vreodată distrugerea unui partid, spun cu părere de rău că, după ziua de sâmbătă, Ludovic Orban nu mai este preşedintele meu PNL”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici