Alina Gorghiu: Gogoaşa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor dezbate marţi proiectele USR şi PNL privind anularea pensiilor speciale, a anunţat Alina Gorghiu. Senatoarea PNL afirmă că eliminarea pensiilor speciale va avea ca efect eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii şi stoparea stării de nemulţumire.

1736 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Gogoaşa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată

Alina Gorghiu: Gogoaşa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată

„Astăzi, despre pensiile speciale! Vă convine să existe mai multe categorii de pensionari în România? Sunt convinsă că nu. Iată de ce această anomalie trebuie să înceteze de urgenţă şi PNL va acţiona în consecinţă marţi, în Comisia de muncă de la Camera Deputaţilor, când se vor dezbate două proiecte legislative, de la PNL şi USR, privind anularea pensiilor speciale.Gogoaşa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată! Aşa este normal, aşa este corect, se impune a fi şi legal. Guvernarea PNL este una responsabilă!”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Senatorul PNL a subliniat şi câteva efecte pozitive care vor veni odată cu eliminarea pensiilor speciale:

„ La contribuţii egale trebuie să existe pensii egale, cu excepţiile care există în celelalte ţări membre NATO şi UE. Iar beneficiile vor fi enorme:
- stoparea stării de dezaprobare si nemulţumire în rândul majorităţii populaţiei;
- eliminarea diferenţelor foarte mari între pensia media şi cele care se impun a rămâne pensii de serviciu;
- eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii;
- alinierea legislaţiei naţionale privind sistemul de pensii cu recomandările UE”, a adăugat Gorghiu.

Camera Deputaţilor trebuia să dezbată miercuri, 3 decembrie, proiectul USR privind eliminarea pensiilor speciale, însă iniţiativa nu a mai fost pusă pe ordinea de zi a şedinţei de plen, deoarece aceasta nu avea raportul comisiei sesizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gorghiu,
pensii,
speciale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici