Ambasada Austriei, în privinţa Ordonanţei 13: Facem un apel la Guvern să găsească o soluţie acceptabilă pentru toate părţile

Ambasada Austriei la Bucureşti a criticat sâmbătă OUG privind modificarea Codurilor penale, făcând un apel la Guvern să găsească o soluţie acceptabilă pentru toate părţile.

1140 afișări
Imaginea articolului Ambasada Austriei, în privinţa Ordonanţei 13: Facem un apel la Guvern să găsească o soluţie acceptabilă pentru toate părţile

Ambasada Austriei critică OUG 13: Facem un apel la Guvern să găsească o soluţie (Imagine: Marian Ilie / Mediafax Arhiva Foto)

''România a făcut progresele considerabile în ultimii ani în întărirea statului de drept şi a luptei anticorupţie. Buna guvernanţă şi statul de drept sunt, printre altele, unele dintre cele mai importante condiţii pentru dezvoltarea economică. OUG adoptată în data de 31 ianuarie ar putea slăbi considerabil legislaţia anticorupţie şi pune în pericol astfel progresele făcute. Austria este un prieten şi partener al României în UE. Facem un apel la Guvern să găsească o soluţie care să fie acceptabilă pentru toate părţile'', se arată într-un comunicat al ambasadei.

Vineri seară sute de mii de oameni au protestat în toată ţara, pentru a patra seară consecutiv, faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici