Ambasada Italiei: Atenţionarea MAE pentru Italia nu înseamnă "ţară cu risc"

Includerea Italiei în lista statelor cu "atenţionări de călătorie", de către MAE nu înseamnă că este o ţară cu risc sau că românii sunt în pericol pe teritoriul acestui stat, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ataşatul de presă al Ambasadei italiene la Bucureşti Gaia La Cognata.

2 afișări
Imaginea articolului Ambasada Italiei: Atenţionarea MAE pentru Italia nu înseamnă "ţară cu risc"

Ambasada Italiei: Atenţionarea MAE pentru Italia nu înseamnă "ţară cu risc"

Conform sursei citate, Ambasada Italiei la Bucureşti a fost informată de Ministerul de Externe român că avertizarea MAE cu privire la cetăţenii care călătoresc în Italia a fost formulată pentru informarea românilor de pe teritoriul italian în legătură cu decretul privind siguranţa publică şi nu pentru că ar exista un risc de securitate la adresa acestora.

Gaia La Cognata a precizat că Ambasa Italiei nu comentează emiterea acestei avertizări.

Oficialul italian a declarat, însă, că această avertizare emisă de Ministerul român de Externe nu înseamnă, în opinia sa, că Italia este o ţară cu risc sau că românii sunt în pericol pe teritoriul Italiei.

Ataşatul de presă a mai spus că ambasada a informat Ministerul italian de Externe în legătură cu emiterea acestei avertizări, potrivit procedurilor normale în aceste situaţii.

Italia a fost inclusă de Ministerul român de Externe între ţările pentru care există "atenţionări" de călătorie pentru cetăţenii români, categorie din care mai fac parte Bulgaria, Costa Rica, Iran şi Mexic.

Pe site-ul MAE, la "sfaturi de călătorie", atenţionările în privinţa Italiei se referă la decretul-lege privind expulzările, adoptat recent de autorităţile de la Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici