Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, mesaj după alegeri şi condamnarea lui Liviu Dragnea: Moment excepţional pentru democraţia românească

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a transmis miercuri României un mesaj de felicitare după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi după rezultatul alegerilor europarlamentare şi al referendumului pe justiţie.

1599 afișări
Imaginea articolului Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, mesaj după alegeri şi condamnarea lui Liviu Dragnea: Moment excepţional pentru democraţia românească

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, mesaj după alegeri şi condamnarea lui Liviu Dragnea: Moment excepţional pentru democraţia românească

”Moment excepţional pentru democraţia românească. Trei decenii după căderea comunismului, România a demonstrate zilele acestea, prin prezenţa masivă la vot şi printr-o decizie cheie a justiţiei, că instituţiile sale funcţionează, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodată. Felicitări, România! #30YearsOfFreedom”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea, acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum. Dragnea a fost încarcerat, luni, la Penitenciarul Rahova.

De asemenea, reacţia Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti vine şi după prezenţa mare înregistrată în România la alegerile europarlamentare din 26 mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici