Ambasadoarea SUA la Bucureşti, primită de şefa Diplomaţiei, Luminiţa Odobescu. Aderarea României la Programul Visa Waiver, printre temele de discuţie

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a primit-o vineri pe ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, cu care a discutat, printre altele, de includere a României în Programul Visa Waiver.

332 afișări
Imaginea articolului Ambasadoarea SUA la Bucureşti, primită de şefa Diplomaţiei, Luminiţa Odobescu. Aderarea României la Programul Visa Waiver, printre temele de discuţie

Sursa foto: Twitter/Luminiţa Odobescu

„Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a primit-o vineri pe ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, pentru o trecere în revistă a axelor principale de cooperare bilaterală şi a priorităţilor de agendă pentru perioada următoare. Ambasadorul SUA a transmis felicitări ministrului de externe român pentru preluarea portofoliului şi a exprimat deplina disponibilitate de cooperare în toate dimensiunile Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. Ministrul Luminiţa Odobescu a mulţumit pentru mesaj şi a comunicat interesul de a continua cooperarea strânsă cu SUA pentru aprofundarea şi consolidarea Parteneriatului Strategic România-SUA. Ambele părţi au subliniat interesul pentru intensificarea eforturilor de includere a României în Programul Visa Waiver pentru ca obiectivul comun al ridicării vizelor turistice pentru SUA să poată fi îndeplinit la o dată cât mai apropiată. Ministrul Odobescu a asigurat de sprijinul deplin al Ministerului Afacerilor Externe pentru activitatea coordonatorului naţional pentru aderarea României la Programul Visa Waiver”, transmite MAE.

Potrivit comunicatului de presă, au fost de asemenea discutate cooperarea strânsă şi profundă între cele două state în materie de securitate şi apărare, „cu accent pe interesul mutual pentru rezultate substanţiale la Summitul NATO de la Vilnius, inclusiv în ceea ce priveşte consolidarea posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic”.

„Implementarea deciziilor Summitului de la Madrid este crucială pentru un răspuns ferm al Alianţei în faţa pericolului reprezentat de Federaţia Rusă. Ministrul român şi ambasadoarea SUA au subliniat importanţa cooperării bilaterale şi în cadrul NATO în gestionarea efectelor agresiunii ruse la adresa Ucrainei şi au discutat posibilităţi de consolidare în continuare a cooperării transatlantice în acest scop. Ambasadorul Kavalec a remarcat implicarea multidimensională şi extinsă a României şi a subliniat importanţa eforturilor continue de sprijinire a refugiaţilor. Ministrul Luminiţa Odobescu a reiterat interesul pentru Strategia SUA privind Marea Neagră, în curs de elaborare, şi disponibilitatea României de a coopera în continuare cu SUA şi ceilalţi aliaţi şi parteneri pentru dezvoltarea unui cadru care să asigure caracterul deschis, sigur şi prosper al regiunii”, se arată în comunicat.

MAE arată că au fost abordate aspecte ţinând de creşterea volumului investiţiilor SUA în România, ambasadorul SUA semnalând interesul unor companii de a dezvolta afaceri în România, dar şi cel al unor companii deja active pe piaţa românească de a-şi extinde prezenţa în ţara noastră. A fost convenită continuarea dialogului pentru facilitarea investiţiilor SUA şi crearea de locuri de muncă în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici