Ambasador SUA: Prea multe talente din România nu mai văd o perspectivă în această ţară

Guvernul şi mediul de afaceri trebuie să găsească soluţii pentru a oferi oportunităţi tinerilor, pentru că, în prezent, "prea multe talente" nu mai văd o perspectivă în România, a declarat, luni, ambasadorul Statelor Unite ale Amercii la Bucureşti, Mark Gitenstein.

29 afișări
Imaginea articolului Ambasador SUA: Prea multe talente din România nu mai văd o perspectivă în această ţară

Ambasador SUA: Prea multe talente din România nu mai văd o perspectivă în această ţară (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Mă tem că prea multe talente româneşti nu mai văd o perspectivă aici şi îşi leagă viitorul de alte locuri. Guvernul şi mediul de afaceri trebuie să-şi focalizeze acţiunile pentru a face din România un loc al oportunităţilor pentru antreprenori şi pentru proprietarii de afaceri mici", a spus oficialul american, la Forumul Economic, organizat de principalele structuri ale oamenilor de afaceri străini în România.

El a menţionat că, pentru a crea oportunităţi, mediul de afaceri din România trebuie să devină predictibil, iar planurile strategice trebuie să fie ambiţioase, dar realiste.

În plus, ambasadorul american a subliniat faptul că deciziile de la nivelul autorităţilor trebuie discutate cu oamenii de afaceri şi nu doar publicate spre dezbatere, iar investitorii ar trebui să aibă încredere în deciziile Guvernului.

"România rămâne un loc bun pentru a face afaceri, un loc bun pentru competitivitate, iar, în această perspectivă, IMM-urile trebuie să aibă un rol important în economie. Prosperitatea depinde în mai mare măsură de IMM-uri, decât de multinaţionale", a adăugat Gitenstein.

În final, oficialul american a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu, prezent la întâlnire, pentru renumirea în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi (de procuror general al României - n.r.) şi alegerea Alexandrei Gătej în calitate de consilier prezidenţial.

Potrivit lui Gitenstein, numirea Alexandrei Gătej, fost preşedinte al Unilever Europa Centrală şi de Sud, arată că "cineva din jurul preşedintelui înţelege cu adevărat mediul de afaceri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici