Ambasadorul britanic: Jocurile Olimpice de la Londra pot fi o inspiraţie pentru oamenii din România

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de PRO TV, că Jocurile Olimpice care vor fi găzduite în acest an de Londra pot fi o inspiraţie şi pentru oamenii din România, el urând şi succes echipei olimpice a ţării noastre.

276 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul britanic: Jocurile Olimpice de la Londra pot fi o inspiraţie pentru oamenii din România

Ambasadorul britanic: Jocurile Olimpice de la Londra pot fi o inspiraţie pentru oamenii din România

"Jocurile Olimpice de la Londra pot fi şi o inspiraţie pentru România, pentru oamenii din România. Sloganul este că sportul este pentru toţi şi dorim să folosim Jocurile Olimpice pentru a încuraja tinerii, şcolarii să facă sport, să fie sănătoşi şi eu sper că echipa olimpică a României va fi o inspiraţie pentru noua generaţie din România şi pentru dezvoltarea sportului aici în România", a spus ambasadorul Harris, la Pro Tv.

De asemenea, el a ţinut să ureze succes în competiţie echipei olimpice a României, dar şi sportivilor români care vor participa la Jocurile Paralimpice, care se vor desfăşura tot la Londra în această vară.

"Aş dori să urez succes echipei olimpice a României, mai ales gimnastelor, care sunt foarte performante. În orice competiţie, cu excepţia celor în care participă şi echipele britanice", a spus ambasadorul britanic, râzând.

El a arătat că speră ca participarea României la Jocurile Paralimpice să reprezinte o inspiraţie şi pentru oamenii cu dizabilităţi din România.

"Jocurile Olimpice din Londra vor fi împreună cu Jocurile Paralimpice şi e foarte bine că România va trimite cea mai mare echipă de sportivi paralimpici de până acum şi are şanse bune pentru o medalie şi în Jocurile Paralimpice. Este un semn bun şi pentru oamenii cu handicap, o inspiraţie că oamenii cu handicap pot să facă o contribuţie importantă şi în societatea noastră. Sper că stadioanele vor fi mai accesibile şi pentru ei şi e o prioritate să se pună accentul pe oamenii cu handicap", a spus ambasadorul britanic.

El a arătat că investiţia făcută de autorităţile de la Londra în construcţia cartierului olimpic este una sustenabilă şi pentru viitor. De asemenea, ambasadorul Harris a menţionat că a fost prezent pe Arena Naţională din Bucureşti, cu ocazia finalei Europa League, adăugând că acest stadion este "foarte modern".

"Eu cred că este foarte important pentru România să continue dezvoltarea infrastructurii", mai a spus el, răspunzând unei întrebări referitoare la şansele ca ţara noastră să găzduiască în viitor Jocurile Olimpice.

"Este o ţară care continuă să fie într-un proces de schimbare. Este o ţară dinamică, eu consider că are o economie dinamică, cu o populaţie şi o forţă de muncă adaptabilă, este un avantaj foarte important pentru România de azi. Un lucru negativ este lipsa de infrastructură", a evidenţiat ambasadorul Harris, arătând că acest lucru este principala deficienţă menţionată şi în ghidurile pentru investitorii străini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici