Ambasadorul Germaniei: Românii nu sunt o problemă, ci o forţă de muncă extrem de calificată

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că românii nu sunt o problemă în ţara sa, ci din contră, reprezintă o forţă de muncă extrem de calificată, situaţiile delicate fiind limitate la nivelul unor oraşe.

1245 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Germaniei: Românii nu sunt o problemă, ci o forţă de muncă extrem de calificată

Ambasadorul Germaniei: Românii nu sunt o problemă, ci o forţă de muncă extrem de calificată (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ambasadorul a fost întrebat în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV în ce măsură românii reprezintă o problemă în Germania, în ceea ce priveşte forţa de muncă, având în vedere modul în care sunt percepuţi în Marea Britanie.

"Românii care trăiesc în Germania nu reprezintă nicio problemă şi vreau să subliniez acest lucru. Sunt puţin jenat să fiu nevoit să spun în public că noi preluăm un număr mare de forţă de muncă extrem de calificată din România, în aşa-numitul fenomen de brain drain. Acest lucru nu este deloc în avantajul României. Pe de altă parte, de la 1 ianuarie 2014 vor putea lucra liber şi necondiţionat în toate domeniile şi sectoarele din Germania", a răspuns diplomatul german.

Totuşi, el a precizat că sunt înregistrate situaţii delicate la nivelul anumitor oraşe, fiind vorba de persoane care simulează calitatea de angajaţi pentru a obţine ajutoare sociale.

"Mai există o mică parte de imigranţi care simulează calitatea de angajaţi pentru a beneficia de ajutor social. Nu este o problemă extinsă la nivel federal, ci una concentrată la nivelul oraşelor mari, cum ar fi Dortmund. Autorităţile locale sunt cele chemate să rezolve problema. Acest lucru a fost spus şi de dl ministru Friedrich (ministrul de interne al Germaniei, n.r.). E o problemă socială nouă, care impune rezolvarea la nivel federal a acestui fenomen. E mai degrabă o problemă bilateral româno-germană", a mai susţinut Andreas von Mettenheim.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici