Ambasadorul Irlandei: Nu sunt dovezi privind un nou val de migranţi români

Ambasadorul Irlandei la Bucureşti, Oliver Grogan, a declarat miercuri, la o dezbatere privind migraţia, că românii care au vrut să plece în străinătate au făcut-o deja şi nu există dovezi privind un nou flux de migranţi români după eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii din această ţară.

282 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Irlandei: Nu sunt dovezi privind un nou val de migranţi români

Oliver Grogan (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ambasadorul Oliver Grogan a prezentat situaţia migranţilor români din ţara sa, precizând că Irlanda nu susţine că poate da un răspuns definitiv şi nici lecţii privind migranţii, dar că experienţa sa ar putea fi utilă şi altor state.

Diplomatul a afirmat că în Irlanda, ţară care a liberalizat în 2012 accesul pe piaţa muncii pentru lucrătorii români, sunt aproximativ 40.000 de cetăţeni români.

"Nu pare a fi o cifră enormă, dar populaţia Irlandei este de 4,5 milioane de persoane, deci concentraţia este mai mare prin comparaţie cu Marea Britanie. Comunitatea de români este a doua ca mărime în grupurile de migranţi. Românii s-au încadrat bine şi nu am auzit să aibă probleme sociale majore", a declarat Oliver Grogan, la dezbaterea cu tema "6 ani de restricţii pentru români pe piaţa muncii din Uniunea Europeană".

El a adăugat că după liberalizarea pieţei muncii nu există dovezi cu privire la un nou flux de migranţi români.

"Cei care doreau să plece, plecaseră deja. Mulţi români sunt dispuşi să accepte slujbe cu salarii mici şi beneficiile sociale sunt la acelaşi nivel cu cele din Marea Britanie. Nu dorim să dăm lecţii, dar ar fi probabil util să se uite la experienţa noastră", a mai spus ambasadorul Irlandei la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici