Ambasadorul SUA a fost luni la sediul MAI, unde s-a întâlnit cu Ioan Rus

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a fost, luni, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde s-a întâlnit cu ministrul demisionar Ioan Rus, a declarat, pentru "Gândul", Biroul de presă al misiunii SUA la Bucureşti.

1537 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA a fost luni la sediul MAI, unde s-a întâlnit cu Ioan Rus

Mark Gitenstein (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ambasada Statelor Unite a subliniat că Gitenstein se întâlneşte des cu oficialii români, iar vizita de luni, chiar dacă a avut loc în ziua demisiei lui Rus, "nu a fost cu nimic diferită" de celelalte efectuate până în prezent.

Biroul de presă al ambasadei americane s-a limitat doar la confirmarea vizitei lui Mark Gitenstein la MAI, fără a divulga ce anume a discutat diplomatul cu ministrul demisionar, informează gandul.info.

Ambasadorul american la Bucureşti a urmărit îndeaproape evenimentele politice din ultimele luni şi a făcut apel în repetate rânduri la respectarea independenţei justiţiei române şi a statului de drept.

De altfel, Ambasada SUA a lansat zilele trecute şi un apel la adresa politicienilor români, pe care îi îndemna să lase Curtea Constituţională să ia o decizie "bazată pe principii", în ceea ce priveşte rezultatul referendumului pentru demiterea preşedintelui.

"Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară. Este esenţial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfăşurat în mod liber şi corect şi că regulile stabilite au fost aplicate", a declarat misiunea diplomatică americană, înainte de anunţul CC privind amânarea validării sau a invalidării referendumului.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici