Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm: Parteneriatul are potenţial nelimitat, împreună putem asigura o Europă întreagă şi liberă. Încurajez legislatorii români să consolideze legislaţia anticorupţie în loc să o submineze

Parteneriatul strategic dintre România şi SUA are un potenţial nelimitat printr-o colaborare cu toate forţele, iar împreună cele două ţări pot avea o contribuţie decizivă la asigurarea unei Europe întregi, libere şi în pace, a declarat vineri ambasadorul american Hans Klemm.

924 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm: Parteneriatul are potenţial nelimitat, împreună putem asigura o Europă întreagă şi liberă. Încurajez legislatorii români să consolideze legislaţia anticorupţie în loc să o submineze

Ambasadorul SUA la Bucureşti, mesaj pentru protejarea pădurilor, florei şi faunei sălbatice din România

"Sunt convins că printr-o colaborare cu toate forţele, parteneriatul nostru va avea un potenţial nelimitat. Sub conducerea dumneavoastră, putem promova împreună securitatea, democraţia şi prosperitatea, nu numai ale României şi Statelor Unite, ci şi ale întregii regiuni transatlantice şi nu doar. Împreună, în calitate de aliaţi, parteneri şi prieteni, putem avea o contribuţie decisivă la asigurarea unei Europe întregi, libere şi în pace", a spus Klemm în discursul său de Ziua Statelor Unite ale Americii.

Diplomatul american a mai spus că în ultimul an cele două ţări au investit împreună în securitatea regiunii transatlantice prin finaliarea scutului de la Deveselu şi a amintit de antrenamentele comune ale forţelor armate "menite să descurajeze ameninţările la adresa României şi a regiunii Mării Negre", dar şi de faptul că militarii români şi americani au luptat împreună.

"Reprezentanţii instituţiilor noastre de aplicare a legii au avut o strânsă colaborare pentru a combate terorismul, proliferarea armamentului de distrugere în masă, pentru a pune capăt infracţionalităţii organizate, pentru a opri traficul de persoane şi de droguri şi a sprijini lupta României împotriva corupţiei", a menţionat Klemm.

De asemenea, ambasadorul american a amintit în discursul său şi de dimensiunea economică a relaţie bilaterale, spunând că a adus delegaţii comerciale în România, că Ambasada SUA susţine antreprenorii români din IT, educaţie şi turism ecologic şi că i-a încurrajat pe investitorii americani să i-a în considerare potenţialul economic al României.

"Pentru a extinde şi mai mult parteneriatul nostru, anul acesta am lansat împreună noi iniţiative în domeniul securităţii cibernetice şi, cel mai promiţător, iniţiative menite să dubleze din nou promovarea colaborării noastre şi schimburile educaţionale de studenţi şi membri ai mediului academic din ştiinţă, tehnologie, educaţie şi cultură şi poate chiar energie, medicină şi cercetare în domeniul agricol", a subliniat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA, mesaj pentru protejarea pădurilor, florei şi faunei sălbatice din România

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a vorbit în discursul susţinut cu ocazia Zilei SUA despre căutarea unor ''modalităţi de colaborare pentru protejarea pădurilor, platourilor, păşunilor, munţilor, râurilor şi pârâurilor, florei şi faunei noastre sălbatice''.

''În concordanţă cu tema recepţiei din această seară – parcurile noastre naţionale – putem căuta modalităţi de colaborare pentru protejarea pădurilor, platourilor, păşunilor, munţilor, râurilor şi pârâurilor, florei şi faunei noastre sălbatice a căror existenţă depinde, generaţii de acum înainte, de sănătatea mediului înconjurător'', a declarat Hans Klemm.

Tema recepţiei organizată anul acesta de Ambasada SUA la Bucureşti a fost aniversarea a o sută de ani de la înfiinţarea Serviciului Naţional al Parcurilor. În acest sens, în curtea ambasadei au fost reprezentate imagini din mai multe parcuri naţionale din SUA şi a fost reconstituită o arcadă din Parcul Naţional din Utah, iar tortul a fost în forma Grand Canyon.

Hans Klemm a făcut un scurt istoric al dezvoltării sistemului naţional de parcuri şi arii protejate din Statele Unite, un ideea care s-a născut în urmă cu un secol şi jumătate ''în plin Război Civil american, când preşedintele Abraham Lincoln a stabilit prin lege protejarea pământurilor care constituie în prezent Parcul Naţional Yosemite, pentru <<a putea fi folosite şi conservate în beneficiul omenirii, pentru a fi păstrate spre folosinţă publică, pentru vacanţe şi relaxare... fără a putea fi înstrăinate niciodată>>''. ''În 1916, preşedintele Woodrow Wilson a înfiinţat Serviciul Naţional al Parcurilor. De atunci până în prezent, preşedinţii americani au stabilit noi zone protejate. Printre ei se numără şi preşedintele Obama, care a coordonat deschiderea a şapte noi parcuri naţionale în 2015 şi a inaugurat cel mai nou parc naţional chiar luna trecută'', a mai spus Hans Klemm în discursul tău.

Încurajez legislatorii români să consolideze legislaţia anticorupţie în loc să o submineze

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, îi îndeamnă pe parlamentari să consolideze legislaţia anticorupţie în loc să o submineze.

"S-au înregistrat progrese semnificative în lupta României împotriva corupţiei. Acest lucru este de necontestat. Datorită acestora, România a devenit un model pentru alte ţări din regiune în privinţa luptei împotriva corupţiei. Alte guverne apelează la România pentru sfaturi, consiliere şi asistenţă tehnică în eforturile de înfiinţare a unor instituţii similare Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în eforturile de creare a unor instituţii judiciare independente, asemenea României, pentru a putea aduce mai uşor în faţa justiţiei persoanele acuzate de infracţiuni de corupţie. Este acest proces ireversibil? Nu, din păcate nu este şi am văzut la graniţa României recent, în ultimii ani, ţări în care s-a înregistrat o involuţie în respectarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei'', a spus diplomatul într-un interviu oferit postului public de televiziune.

El a avut un mesaj către parlamentari, fără a-i menţiona însă direct.

''Această luptă nu se va încheia niciodată. Corupţia este o problemă cu care se confruntă toate ţările. Ştiu acest lucru pentru că el este valabil şi în Statele Unite. Numeroşi guvernatori, foşti membri ai Congresului SUA, membri ai legislaturilor diferitelor state americane sunt acum la închisoare pentru corupţie. Aşadar este o luptă care va dura un deceniu, o generaţie şi încurajez legislatorii români să caute modalităţi de a consolida şi mai mult legislaţia anticorupţie a României în loc să submineze legislaţia deja existentă", a subliniat Klemm.

El şi-a exprimat încrederea că instituţiile judiciare şi guvernamentale ale României sunt suficient de puternice pentru a preveni un eventual nou incident tip ''Marţea Neagră''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici