Ambasadorul SUA la Bucureşti, Klemm: Nu credem că e necesar sau potrivit să existe o abordare punitivă în plecarea Marii Britanii

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, subliniază că din punctul de vedere al Washingtonului nu este este potrivit să existe o abordare punitivă în plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

952 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la Bucureşti, Klemm: Nu credem că e necesar sau potrivit să existe o abordare punitivă în plecarea Marii Britanii

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Klemm: Nu credem că e necesar sau potrivit să existe o abordare punitivă în plecarea Marii Britanii (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

''Statele Unite sunt dezamăgite de rezultatul votului de joi dar, aşa cum a spus şi preşedintele Obama, trebuie să respectăm decizia poporului britanic", a declarat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, la postul public de televiziune.

''Acum, provocarea pentru Marea Britanie, Uniunea Europeană, dar şi pentru alţi parteneri ai Marii Britanii este să schiţeze un drum înainte. Sperăm că se va face într-un mod productiv, organizat. Nu credem că este necesar sau potrivit să existe o abordare punitivă în plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană'', a subliniat Klemm.

Liderii din Franţa, Germania şi Italia au recomandat din nou Marii Britanii, luni seară, să anunţe clar ieşirea din Uniunea Europeană, subliniind că nu este timp de pierdut. Cetăţenii britanici au votat în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE, dar Londra amână depunerea unei solicitări formale de părăsire a Blocului comunitar, în speranţa negocierii unor condiţii avantajoase.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici