Ambasadorul SUA în România: Bandele de crimă organizată au traficat cu neruşinare oameni, ştiind că probabil vor scăpa nepedepsite/ Predoiu: Fostul Guvern PSD, responsabil de situaţie

  • La sediul MAI a fost prezentat, vineri dimineaţă, raportul de activitate în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane în 2019
  • Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a spus că, sub fostul Guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost reduse
  • La rândul său, Cătălin Predoiu a declarat că fosta guvernare le-a transmis interlopilor că pot face ce vor
1335 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA în România: Bandele de crimă organizată au traficat cu neruşinare oameni, ştiind că probabil vor scăpa nepedepsite/ Predoiu: Fostul Guvern PSD, responsabil de situaţie

Raportul Departamentului de stat al SUA cu privire la traficul de persoane a fost prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la eveniment participând ministrul de Interne, Marcel Vela, ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, procurorul general al României, Gabriela Scutea, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu şi secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu. 

Evenimentul a fost deschis de Marcel Vela, cel care a anunţat că raportul întocmit conturează imaginea activităţilor antitrafic din România şi formulează recomandări.

"MAI lucrează permanent pentru reducerea dimensiunilor traficului de persoane şi acest lucru se vede prin rezultateale obţinute. Este foarte important să ştiţi că şi în plan strategic MAI a acţionat în mod constant pentru a evita un raport negativ pentru al treilea an consecutiv. Cu toate că în acest semestru din 2020 pandemia COVID a fost principala preocuparea autorităţilor, MAI şi-a făcut datoria în tot ceea ce înseamnă combaterea traficului de persoane", a declarat ministrul afacerilor interne.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a amintit în discurul său de „prejudiciile produse de fostul Guvern” în ceea ce priveşte combaterea traficului de persoane, prejudicii despre care a spus că „i-au încurajat pe infractori”. 

"Bandele de crimă organizată au traficat cu neruşinare oameni. Astăzi vă anună că ne angajăm într-un nou program de toleranţă zero pentru traficul de persoane. Dacă eşti traficant de persoane te vom găsi şi te vom pune sub arest. Nu va exista refugiu destul de sigur pentru traficanţii de persoane. Nu în România, nu în Statele Unite, nu în Europa", a declarat Adrian Zuckerman, care a făcut un apel la conducerea Parlamentului să protejeze oamenii şi să lucreze cu Guvernul pentru a-i urmări pe infractori.

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a spus că procurorii cred în importanţa cursurilor în şcoli pentru a arăta comportamentul traficanţilor de persoane şi a dat asigurări că Ministerul Public are ca prioritate combaterea traficului de persoane. 

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a ţinut, la rândul său, să acuze fostul Guvern PSD pentru situaţia actuală, amintind numele lui Liviu Dragnea, al fostului ministru al justiţiei, Florin Iordache şi al lui Carmen Dan, fost ministru al afacerilor interne.

"Traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel îngrijorător. Această situaţie are un responsabil care este fostul Guvern PSD. Carmen Dan la Ministerul de Interne, Liviu Dragnea la Camera Deputaţilor, Florin Iordache la Ministerul Justiţiei nu au luat măsuri la timp, au distrus legislaţia, au paralizat acţiunea parchetelor, au descurajat poliţia, au transmis un mesaj interlopilor că îşi pot face de cap. Ca simpli cetăţeni vedem că a scăzut siguranţa cetăţenilor. Vom acţiona atât pe zona de combatere, cât şi pe partea de prevenţie", a pus Predoiu.

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a transmis că structurile specializate ale MAI au organizat peste 50 de acţiuni operative, fiind destructurate reţele organizate. În încheiere, Marcel Vela a transmis că reforma MAI este o prioritate, urmând ca în curând să fie anunţată şi cea mai mare achiziţie pentru dotarea poliţiştilor, aşteptată de 40 de ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici